Home » News » Just Eat Takeaway stijgt na het stimuleren van de winstvooruitzichten

Just Eat Takeaway stijgt na het stimuleren van de winstvooruitzichten

Just Eat Takeaway.com NV – ADR (OTCMKTS: JTKWY) de aandelen van schoten omhoog nadat het bedrijf had aangekondigd dat het dit jaar eerder dan verwacht winstgevend zou worden, na het verlagen van de kosten voor bezorging en operaties.

Just Eat verwacht in de tweede helft van dit jaar een positieve gecorrigeerde winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie te genereren, een verbetering vergeleken met een gecorrigeerd Ebitda-verlies van 134 miljoen euro ($ 129 miljoen) in de eerste helft, het in Amsterdam gevestigde bedrijf zei dinsdag in een verklaring.

Het bedrijf, dat eerder uitging van een negatieve gecorrigeerde Ebitda-marge, zei dat het verbeteringen aanbrengt in de inkomsten en leveringskosten die het per bestelling genereert, en heeft gewerkt aan het verlagen van andere bedrijfskosten. Het zei dat het verwacht de positieve gecorrigeerde Ebitda tot volgend jaar te handhaven.

Het aandeel steeg in de Amsterdamse handel om 15.53 uur 9,7% tot 15,74 euro. De aandelen waren eerder maar liefst 11% gestegen, de grootste sprong sinds 19 augustus.

Het bedrijf behoort tot een aantal voedselbezorgingsaandelen die dit kwartaal een comeback hebben gemaakt nadat de bedrijven, die te kampen hadden met een groeivertraging nadat de Covid-19-beperkingen waren opgeheven, meer nadruk legden op het verminderen van verliezen en het verbeteren van hun balans bladen.

Just Eat verlaagde zijn verwachtingen voor zijn bruto transactiewaarde dit jaar vanwege “onzekerheid met betrekking tot de impact van macro-economische omstandigheden en wisselkoersvolatiliteit” op zijn activiteiten. Het verwacht nu dat de bruto transactiewaarde in 2022 met een lage eencijferige groei zal groeien, vergeleken met een eerdere verwachting van een gemiddelde eencijferige groei.

Eerder dit jaar stemde Just Eat ermee in om zijn belang van 33% in zijn Latijns-Amerikaanse joint venture iFood te verkopen aan Prosus NV voor maar liefst 1,8 miljard euro, een prijs die lager is dan een eerder bod op de aandelen. Het overweegt ook een gedeeltelijke of volledige verkoop van zijn Grubhub-eenheid na kritiek van investeerders dat Just Eat ondergewaardeerd was.

Het bedrijf zal op 19 oktober een volledige update geven over het derde kwartaal.

Wat Bloomberg Intelligence zegt:

Just Eat Takeaway.com’s (JET) verrassende doel om in 2H terug te keren naar een positieve gecorrigeerde Ebitda is haalbaar en impliceert een verlies in 2022 dat minstens 25% lager is dan de consensus. Dat weerspiegelt de bereidheid van het management om de groei op te offeren, door de verwachting van dit jaar terug te brengen tot lage eencijferige cijfers, om Ebitda-winsten voor het hele jaar na 2023 te bereiken en vast te houden. Het verlaten van de markt en een belofte om de consumentenvergoedingen relatief laag te houden, kunnen de leidende posities van JET als rivalen beschermen. moeten ook de prijzen verhogen om de inflatie te compenseren.