Home » News » London Stock Exchange wordt geconfronteerd met handelsstop en gaat actief onderzoeken

London Stock Exchange wordt geconfronteerd met handelsstop en gaat actief onderzoeken

News Team

De London Stock Exchange (LSE) ondervond op donderdag 19 oktober 2023 een aanzienlijke systeemstoring, resulterend in handelsstops voor verschillende aandelen, voornamelijk kleinere aandelen. De verstoring werd op vrijdag 20 oktober breed gedeeld via een video op sociale media. De LSE Group Plc onderzoekt momenteel het incident.

Op de dag van het systeemincident werden grote bedrijven als Asos Plc, Deliveroo (OTC: DROOF) Plc en Metro Bank Holdings Plc aanzienlijk getroffen. De stopzetting had vooral gevolgen voor aandelen van kleinere bedrijven, terwijl blue chip-aandelen en effecten onder de FTSE 100, FTSE 250 en het International Order Book (IOB) normaal functioneerden, ondanks de verwachte marktvolatiliteit en een daling van 1,2% in de FTSE 100.

Asos Plc, een toonaangevende online moderetailer, was een van de bedrijven die getroffen werden door de handelsstop. Volgens InvestingPro Tips heeft Asos te maken met een aanzienlijke schuldenlast en is het geld snel opgebrand. Er is sprake van een dalende trend in de winst per aandeel en analisten verwachten dit jaar een omzetdaling. Deze informatie is bijzonder relevant gezien de context van de handelsstop, omdat het extra inzicht geeft in de potentiële financiële impact op het bedrijf.

Deliveroo Plc, een ander bedrijf dat getroffen wordt door de stopzetting, heeft volgens InvestingPro Tips meer contanten dan schulden op de balans staan. De omzetgroei van het bedrijf is de laatste tijd echter vertraagd en de afgelopen twaalf maanden is het bedrijf niet winstgevend geweest. Deze tips, die deel uitmaken van de vele aanvullende inzichten die beschikbaar zijn op InvestingPro, bieden een uitgebreider inzicht in de financiële gezondheid van het bedrijf.

In hun laatste update op de dag van het incident bevestigde LSE dat er geen verdere continue handel in de getroffen effecten zou plaatsvinden. Ze beloofden ook updates over de sluitingsstatus van de veiling voor getroffen aandelen. Vanaf vrijdag zijn momenteel alleen aandelen op de FTSE 100 Index, FTSE 250 en het internationale orderboek beschikbaar voor handel te midden van deze verstoring.

Dit incident weerspiegelt eerdere storingen bij de LSE in 2019 en juni 2018 als gevolg van softwarefouten. De LSE beheert verschillende internationale markten, waaronder de aandelenmarkt, de vastrentende markt, op de beurs verhandelde fondsen/producten en de valutamarkten.

Uit handelsverklaringen en Bloomberg-rapporten blijkt dat de LSE de kwestie actief onderzoekt om toekomstige verstoringen te voorkomen. Dit incident herinnert ons aan de gevoeligheid van elektronische handelsplatforms voor technische problemen en de potentiële impact op de markttransacties.

Volgens de realtime statistieken van InvestingPro bedraagt de marktkapitalisatie van de LSE 27,33 miljoen USD en de koers/winstverhouding 11,47. De omzet voor de afgelopen twaalf maanden (LTM2023.Q2) bedraagt 19,53 miljoen USD met een omzetgroei van 22,87%. Het rendement op activa LTM2023.Q2 is 16,47% en het totale prijsrendement over één jaar is 86,93%. Deze statistieken bieden een momentopname van de financiële prestaties van de LSE te midden van de huidige verstoring.

Source: https://buystocks.co.uk/news/london-stock-exchange-faces-trading-halt-actively-investigating/