Home » News » Materialenaandelen duwen de aandelen van Toronto lager

Materialenaandelen duwen de aandelen van Toronto lager

News Team

De belangrijkste aandelenindex van Canada daalde dinsdag, waarbij grondstoffen de dalingen leidden, omdat de prijzen van de meeste metalen daalden door een stevigere Amerikaanse dollar en ratingbureau Moody’s zijn vooruitzichten voor de kredietratings van de Chinese overheid verlaagde.

Om 9.44 uur Nederlandse tijd (1444 GMT) daalde de samengestelde S&P/TSX-index van de Toronto Stock Exchange (.GSPTSE) met 23,57 punten, of 0,12%, naar 20.386,64.

De materialensector (.GSPTTMT), waarin de grootste mijnbouwbedrijven van Canada zijn gehuisvest, daalde met 1,0% toen de goudprijs daalde op een stevigere dollar en de koperprijs daalde naar het laagste punt in één week nadat Moody’s zijn vooruitzichten voor de kredietratings van de Chinese topmetaalconsument naar negatief had verlaagd van stal.

De Canadese referentie-index heeft een uitmuntende maand november achter de rug en noteert maandelijkse winsten van ruim 7%, omdat de hoop groeide dat de mondiale centrale banken hoogstwaarschijnlijk klaar zijn met renteverhogingen en volgend jaar naar renteverlagingen zouden kunnen kijken.

“We hadden een enorme novembermaand en nu zien we een kleine marktcorrectie”, zegt Colin Cieszynski, hoofdmarktstrateeg bij SIA Wealth Management.

“De nieuwsstroom is een beetje rustiger geworden, dus er is echt niets nieuws dat de markt omhoog duwt.”

Ondertussen bleek uit een afzonderlijke lezing dat de neergang in de Canadese dienstensector zich in november verergerde.

De loonie daalde 0,4% ten opzichte van de dollar, terwijl de rente op Canadese staatsobligaties daalde, in navolging van een daling van hun Amerikaanse tegenhangers.

In de Verenigde Staten zal de aandacht van investeerders deze week uitgaan naar een aantal Amerikaanse werkgelegenheidscijfers, waarbij het aantal vacatures voor oktober later op de dag bekend wordt gemaakt.

Er wordt ook gewacht op de nationale werkgelegenheidscijfers van het ADP over november en het uitgebreidere rapport over de niet-agrarische loonlijsten van november later deze week.

De ogen zouden gericht blijven op de Bank of Canada, waarvan algemeen wordt verwacht dat zij haar rentetarief woensdag stabiel zal houden, in de hoop dat de centrale bank waarschijnlijk klaar is met renteverhogingen.

Op bedrijfsvlak won North West Company (NWC.TO) 3,8% nadat RBC zijn koersdoel voor de aandelen van de retailer had verhoogd.

Source: https://buystocks.co.uk/news/materials-stocks-push-toronto-shares-lower/