Home » News » Mesoblast [ASX:MSB] Vermindert verliezen US $ 2,7 miljoen en aandelen stijgen

Mesoblast [ASX:MSB] Vermindert verliezen US $ 2,7 miljoen en aandelen stijgen

26 May 2023 Door News Team

Mesoblast [ASX: MSB] heeft nu gezegd dat het zijn geleden verliezen na belasting heeft teruggebracht van 21,3 miljoen dollar vorig jaar tot 18,6 miljoen dollar – een Verbetering van US $ 2,7 miljoen vanaf 2022.

De groep kondigde ook aan dat de Remestemcel-L BLA-aanvraag is geaccepteerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), met een nieuwe Prescription Drug User Fee Act (PDUFA) doeldatum en lopende productie-inspecties.

De inkomsten uit royalty’s op de verkoop van Temcell verkocht in Japan stegen in de periode met 4% tot 2 miljoen dollar voor het kwartaal, en een plaatsing van 40 miljoen dollar heeft ook voor meer fondsen gezorgd.

Year-to-date is MSB bijna 25% in aandelenkoers gestegen en alleen al in de afgelopen maand meer dan 9%.

Op dit moment stijgt het boven zijn sector met 2,5% en meer dan 11% in de S&P 200.

Mesoblast vermindert zijn jaar-op-jaarverliezen

Mesoblast, ontwikkelaar van celtechnologieonderzoek en geneesmiddelen, heeft aangekondigd dat het de verliezen na belastingen heeft teruggebracht van 21,3 miljoen dollar in het kwartaal van maart vorig jaar tot 18,6 miljoen dollar in het meest recente kwartaal.

De aankondiging werd gedaan als operationele hoogtepunten en financiële resultaten voor de periode eindigend op 31 maart 2023.

Het netto contante gebruik voor operationele activiteiten in het kwartaal bedroeg US $ 16,2 miljoen, wat een stijging vertegenwoordigt van US $ 0,7 miljoen, of 4%, ten opzichte van het vergelijkende kwartaal in FY2022 en een daling van US $ 8,3 miljoen, of 34%, ten opzichte van het vergelijkende kwartaal in FY2021 .

De uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling werden verlaagd met US$ 1,2 miljoen (14%), tot US$ 7,0 miljoen voor het derde kwartaal van FY2023 vergeleken met US$ 8,2 miljoen voor het derde kwartaal van FY2022.

De productiekosten waren iets hoger dan in 2022, na een stijging van $ 5,6 miljoen in het derde kwartaal van 2022 tot $ 6,2 miljoen in het afgelopen kwartaal.

In termen van inkomsten stegen de inkomsten uit royalty’s op de verkoop van Temcell verkocht in Japan in deze periode met 4% tot US $ 2 miljoen voor het kwartaal.

Dit werd vergeleken met US $ 1,9 miljoen voor het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2022.

De biotech legde uit dat de Amerikaanse FDA nu zijn remestemcel-L heeft geaccepteerd voor de behandeling van kinderen met steroïde-refractaire graft-versus-host-ziekte (SR-aGVHD) en de streefdatum voor een PDUFA heeft vastgesteld op 2 augustus.

De FDA heeft nu ook de Pre-License Inspection (PLI) van het productieproces voor remestemcel-L uitgevoerd, en de FDA zal naar verwachting in de komende weken een Establishment Inspection Report (EIR) uitgeven met een gedetailleerde samenvatting en definitieve beoordeling. .

De Regenerative Medicine Advanced Therapy (RMAT) van het bedrijf heeft ook goedkeuring gekregen van de FDA, waarmee een proefprotocol is goedgekeurd, en zal naar verwachting in het derde kwartaal met de inschrijving voor deze proeven beginnen.

MSB heeft met succes een wereldwijde onderhandse plaatsing afgerond, voornamelijk voor bestaande grote Amerikaanse, Britse en Australische aandeelhouders, die ongeveer US $ 40 miljoen heeft opgehaald, na aftrek van transactiekosten.

De groep sloot het kwartaal af met US$ 48,8 miljoen pro-forma contanten in contanten na aanpassing voor US$ 40,0 miljoen aan opbrengsten die in april werden opgehaald, US$ 88,8 miljoen, met nog eens US$ 40,0 miljoen beschikbaar om te worden opgenomen uit bestaande financieringsfaciliteiten onder voorbehoud van naar bepaalde mijlpalen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/mesoblast-asxmsb-trims-losses-us2-7-million-and-shares-rise/