Home » News » Meta-aandelen stijgen 11% op winst, terwijl Mark Zuckerberg AI prijst en belooft de kosten laag te houden

Meta-aandelen stijgen 11% op winst, terwijl Mark Zuckerberg AI prijst en belooft de kosten laag te houden

News Team

Meta Platforms-aandelen sprongen donderdag in premarket-handel nadat de winst van de technologiegigant in het eerste kwartaal de verwachtingen van Wall Street overtrof. CEO Mark Zuckerberg prees ook de AI-plannen van de technologiegigant en beloofde de kosten laag te houden terwijl de eigenaar van Facebook, WhatsApp en Instragram zijn “jaar van efficiëntie” voortzet.

De aandelen van de socialemediatitan stegen met 11% vóór de openingsbel en werden om 04.30 uur ET verhandeld tegen iets minder dan $ 233 per aandeel.

Beleggers stimuleerden het aandeel van Meta nadat het na de sluitingsbel van woensdag een winst van $ 2,20 per aandeel rapporteerde, waarmee het de door analisten voorspelde $ 2,03 per aandeel overtrof, aldus Refinitiv. De omzet groeide ook met 3% op jaarbasis tot $ 28,65 miljard, waarmee drie opeenvolgende kwartalen van dalingen werden teruggedraaid.

In een post-earnings-oproep prees Mark Zuckerberg de AI-inspanningen van het bedrijf en zwoer hij de uitgaven onder controle te houden. De oprichter en CEO van Meta zei dat AI-aanbevelingen ertoe hadden geleid dat mensen meer dan 24% meer tijd op Instagram doorbrachten sinds de lancering van TikTok-rivaal Reels.

Hij voegde eraan toe dat hij van plan is de aanwerving in 2023 te vertragen om de kosten te beheersen. Meta heeft al tienduizenden werknemers ontslagen na verschillende ontslagrondes.

“Toen we vorig jaar met dit werk begonnen, presteerde ons bedrijf niet zo goed als ik wilde”, zei Zuckerberg tegen analisten. “Maar nu doen we dit werk steeds meer vanuit een sterke positie.”

“Zelfs als onze financiële positie verbetert, blijf ik geloven dat het vertragen van het aannemen van personeel, het afvlakken van onze managementstructuur, het vergroten van het percentage van ons bedrijf dat technisch is en het strikter prioriteren van projecten de snelheid en kwaliteit van ons werk zal verbeteren”, voegde hij eraan toe.

Meta was een van de best presterende aandelen van 2023. Het steeg met 74% year-to-date nog voordat de sterke winstprestaties van woensdag voor een verdere rally zorgden.

Als de premarket-winsten standhouden tot de slotbel van donderdag, zal het ongeveer $ 60 miljard toevoegen aan zijn marktkapitalisatie.

Bron: https://buystocks.co.uk/news/meta-stock-jumps-11-on-earnings-beat-as-mark-zuckerberg-touts-ai-and-vows-to-keep-costs-down/