Home » News » Microsoft (NASDAQ:MSFT) ontwikkelt strategieën om de kosten te drukken en tegelijkertijd futuristische investeringen te doen

Microsoft (NASDAQ:MSFT) ontwikkelt strategieën om de kosten te drukken en tegelijkertijd futuristische investeringen te doen

11 May 2023 Door News Team

Technologiegigant Microsoft (NASDAQ: MSFT) zet nog een stap in de richting van kostenbeheersing en stroomlijning van de bedrijfsvoering. Na dit jaar ongeveer 10.000 werknemers te hebben ontslagen, heeft Microsoft nu besloten geen salarisverhogingen aan vaste werknemers aan te bieden. Het bedrijf geeft alleen promoties, bonussen en aandelenprijzen als aanvullende vergoeding.

De chaotische macro-economische achtergrond en het veranderende consumentengedrag hebben de vraag naar het aanbod van het bedrijf vertraagd. Dat gezegd hebbende, de ontwikkelaar van de Microsoft Cloud-, Binge-, LinkedIn- en Office 365-suite heeft verschillende trucs in petto. Een van de belangrijkste is de aanstaande overname van Activision (NASDAQ: ATVI), die door de EU-waakhond wordt aangeprezen als concurrentieverstorend. En ten tweede, de aan kunstmatige intelligentie (AI) gerelateerde ChatGPT-race waarin het bedrijf miljarden dollars steekt.

Ten slotte zet Microsoft ook in op de toekomst van fusiekracht. Het bedrijf sloot een commerciële deal met Open AI-oprichter Sam Altman, die Helion Energy oprichtte. Volgens de deal zal Helion tegen 2028 ten minste 50 megawatt elektriciteit opwekken en verkopen aan Microsoft met behulp van fusie-energie. Als Helion de tijdlijn niet haalt, zal het financiële boetes aan Microsoft betalen. Fusie-energie is de nieuwste buzz in de cirkel van schone energie, omdat het de potentie heeft om enorme hoeveelheden koolstofvrije energie te produceren.

Er is nog geen fusiekracht opgewekt en Helium zal als eerste op de markt komen als het erin slaagt de energiecentrale te bouwen. Het bouwt een prototype dat volgend jaar de opwekking van fusie-energie kan demonstreren. Altman heeft $ 375 miljoen in Helion Energy gestoken en hoopt op een ongelooflijk succesverhaal vergelijkbaar met de ChatGPT-razernij.

In een reactie op de deal verklaarde Brad Smith, president van Microsoft, dat AI, fusiekracht en kwantumcomputing momenteel de grootste innovaties zijn, waarbij fusiekracht naar verwachting de enorme hoeveelheden energie zal genereren die nodig zijn om zowel AI als kwantumcomputing te laten werken.

Is MSFT een goede langetermijninvestering?

Op basis van de vooruitgang die het bedrijf boekt op het gebied van baanbrekende technologie, lijkt MSFT een goede langetermijninvestering. Wall Street-analisten zijn ook zeer optimistisch over het traject van het aandeel. Op TipRanks heeft MSFT een Strong Buy-consensusbeoordeling op basis van 29 Buys, vier Holds en één Sell-beoordeling. Het gemiddelde koersdoel van Microsoft van $ 325,73 impliceert een opwaarts potentieel van 4,3% ten opzichte van de huidige niveaus. Ondertussen is het MSFT-aandeel dit jaar tot nu toe met 30,7% gestegen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/microsoft-nasdaqmsft-strategizes-to-curb-costs-while-making-futuristic-investments/