Home » News » Ocado-aandelen stijgen 20% op biedingsinteresse

Ocado-aandelen stijgen 20% op biedingsinteresse

News Team

De aandelen van Ocado Group OCDO.L, de Britse online supermarkt- en technologiegroep, stegen met 20% tijdens de ochtendhandel op donderdag, waarbij handelaren de stijging toeschreven aan een bericht in de krant The Times waarin werd gesproken over een mogelijk bod op het bedrijf.

Een woordvoerder van Ocado weigerde commentaar te geven op de stijging van het aandeel of het Times-rapport.

Het Times-rapport merkte op dat er speculatie was over biedingsinteresse van meer dan één Amerikaanse vrijer.

“Het gesprek was dat technologiezwaargewichten zoals Amazon (AMZN.O) dacht na over de verdiensten van een stap van £ 8 per aandeel, ‘zei het.

Gebaseerd op de slotkoers van Ocado op woensdag van 430 pence, zou dat een premie van bijna 85% vertegenwoordigen.

De aandelen in Ocado stegen met 79,8 pence tot 509,4 pence om 0825 GMT, waarmee de verliezen over het afgelopen jaar werden teruggebracht tot 40%.

Analisten bij Jefferies merkten op dat de aandelenkoers van Ocado het moeilijk heeft gehad na de pandemie en met ongeveer 14% van de vrij verhandelbare aandelen een populair aandeel is geweest voor short sellers.

“Het is in deze context dat het nachtelijke nieuws over biedingsinteresse van Amazon (en anderen) voor het eerst moet worden gezien”, zeiden ze.

In februari zakte Ocado naar een verlies van 501 miljoen pond ($ 640 miljoen) voor het volledige jaar, omdat het een grote boekhoudkundige last had en de winst van de joint venture met Marks & Spencer MKS.L werd weggevaagd.

Source: https://buystocks.co.uk/news/ocado-shares-jump-20-on-bid-interest-talk/