Home » News » PepsiCo’s winst over het vierde kwartaal overtreft de verwachtingen van analisten

PepsiCo’s winst over het vierde kwartaal overtreft de verwachtingen van analisten


Drankgigant PepsiCo heeft vandaag zijn resultaten over het vierde kwartaal gepubliceerd en het bedrijf presteerde uitstekend.

PepsiCo publiceerde eerder vandaag zijn inkomsten voor het vierde kwartaal van 2021 en de omzet van het bedrijf overtrof de verwachtingen van de analisten van Wall Street.

In het vierde kwartaal van vorig jaar boekte het bedrijf $ 25,25 miljard, meer dan de schatting van analisten, van $ 24,24 miljard. De winst per aandeel voor het bedrijf bedroeg in het voorgaande kwartaal $ 1,53, hoger dan de $ 1,52 die marktanalisten hadden voorspeld.

De winsten stegen toen de wereldeconomie langzaam uit de pandemie kwam. Het netto-inkomen van de voedsel,- en drankengigant over het voorgaande kwartaal bedroeg $ 1,32 miljard, of 95 cent per aandeel. Dit is minder dan de $ 1,85 miljard, of $ 1,33 per aandeel die in hetzelfde kwartaal van 2020 werd opgetekend.

De organische omzet van PepsiCo steeg in het vierde kwartaal van 2021 met 11,9% en overtrof daarmee de impact van acquisities en desinvesteringen. Voor het huidige fiscale jaar verwacht het bedrijf een organische omzetgroei van 6%.

Het bedrijf voegt toe dat het tegen het einde van het jaar ongeveer $ 7,7 miljard aan aandeelhouders verwacht. Dit omvat dividenden van $ 6,2 miljard en inkoop van eigen aandelen van ongeveer $ 1,5 miljard.

Ondanks de positieve resultaten die in het voorgaande kwartaal werden genoteerd, geeft het bedrijf toe dat het nu de gevolgen van de inflatie in al zijn activiteiten voelt. PepsiCo waarschuwde voor kostendruk voor het komende jaar door de stijgende prijs van transport en verpakking.

De aandelen van het bedrijf zijn met meer dan 1% gedaald sinds de Amerikaanse markt een paar uur geleden openging. Dit ondanks het feit dat het bedrijf een beter dan verwacht winstrapport boekte. Op het moment van schrijven wordt PEP verhandeld op $169,84, een daling van 1,22% in de afgelopen uren.

PEP presteerde vorig jaar goed, met een stijging van meer dan 20% in de afgelopen 14 maanden. Het bedrijf wordt nu ongeveer gewaardeerd op meer dan $ 237 miljard.