Home » News » Recordorders, sterke verkopen zorgen voor sterk tweede kwartaal voor Siemens Energy

Recordorders, sterke verkopen zorgen voor sterk tweede kwartaal voor Siemens Energy

News Team

Siemens Energy, dat apparatuur en diensten levert aan de energiesector, boekte een beter voorspelde omzet in het tweede kwartaal en verbeterde zijn omzetvooruitzichten, omdat de sterke vraag het orderboek van het bedrijf voorbij de grens van 100 miljard euro duwde.

De omzet in het kwartaal januari-maart steeg met 24% tot 8 miljard euro, beter dan de schatting van 7,4 miljard Refinitiv en spoorde de groep aan om nu te verwachten dat de inkomsten dit jaar met 10% -12% zullen groeien, tegen 3% -7% eerder.

“Sterke orders bevestigen onze zeer goede positionering op de markten voor energietransitietechnologieën, zoals energieopwekking en -transmissie”, zei Chief Executive Christian Bruch.

Met 102 miljard euro bereikte de orderportefeuille van de groep eind maart een nieuw hoogtepunt, dankzij de onderdelen gasdiensten en netwerktechnologieën en de worstelende windturbinedivisie Siemens Gamesa.

“We hebben het grootste orderboek dat we ooit hebben gehad”, zei Bruch, wijzend op de positieve omgeving voor energietechnologie in de nasleep van gunstige wetgeving in de Verenigde Staten en Europa, waaronder de Inflation Reduction Act.

Dit leidde tot een orderstijging van 56% in het tweede kwartaal, gedreven door Europa en de Verenigde Staten, aldus Siemens Energy.

De aandelen in het bedrijf, dat gas- en windturbines en convertorstations maakt en onderhoudt, stegen met 2,3% naar de top van de Duitse blue chip-index.

Aanhoudende problemen bij de windturbinedivisie hadden nog steeds een negatieve invloed op de winst, waarbij Siemens Energy nu verwacht dat zijn winstmarge vóór speciale posten aan de onderkant van zijn beoogde bereik van 1%-3% zal uitkomen.

Siemens Energy noemde problemen met de toeleveringsketen, de toename van offshore-activiteiten en verlieslatende oude contracten bij de in Spanje gevestigde windturbinebouwer als redenen voor de aanhoudende problemen.

Dit veroorzaakte een kwartaalverlies van 374 miljoen euro bij de divisie.

Al met al schommelde Siemens Energy nog steeds naar een winst voor bijzondere posten in het tweede kwartaal van 41 miljoen euro, geholpen door zijn andere divisies – waaronder gasdiensten en netwerktechnologieën – vergeleken met een verlies van 49 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Source: https://buystocks.co.uk/news/record-orders-strong-sales-drive-strong-q2-for-siemens-energy/