Home » News » SK Innovation Stock valt volgens plan om fondsen te werven door middel van aandelenverkoop

SK Innovation Stock valt volgens plan om fondsen te werven door middel van aandelenverkoop

27 June 2023 Door News Team

Aandelen van SK Innovation Co., een tussenholding van SK Group die zich bezighoudt met aardolie, alternatieve energie en olie-exploratie, kelderden maandag met 6 procent op het nieuws dat het bedrijf een aandelenverkoop van meer dan 1 biljoen won ($ 766,86 miljoen) plant ). Zich bewust van een terugslag van aandeelhouders, heeft SK Innovation gezegd dat het maatregelen zal nastreven om de aandeelhouderswaarde te vergroten, zoals het terugkopen van eigen aandelen.

Volgens de Korea Exchange op maandag sloten de aandelen van SK Innovation 6,1 procent af op 171.500 won. Ook de aandelen van SK Inc., de houdstermaatschappij van SK Group, kenden een daling van 4,2 procent. SK Innovation had na sluiting van de markt op 23 juni aangekondigd dat het had besloten om 1,18 biljoen gewonnen op te halen via een claimemissie, wat meestal leidt tot een verwatering van de waarde van het eigen vermogen, wat een negatieve invloed kan hebben op de aandelenkoersen.

Effectenanalisten verwachten dat hoewel deze kapitaalverhoging in eerste instantie een negatief effect kan hebben op de aandelenkoersen vanwege de verwatering van eigendom en schuldaflossing, de effecten waarschijnlijk van korte duur zullen zijn.

“Deze onverwachte kapitaalverhoging in de markt zal het investeringssentiment op korte termijn waarschijnlijk verzwakken”, zegt Cho Hyun-ryul, analist bij Samsung Securities Co. “Als we echter kijken naar eerdere gevallen van kapitaalverhogingen door Hanwha Solutions Corp. in 2020 en Lotte Chemical Corp. in 2022 stegen de aandelen van de twee bedrijven met respectievelijk 10 procent en 5 procent, 30 handelsdagen na de aankondiging van hun kapitaalverhoging, als gevolg van verwachtingen over bedrijfsuitbreiding.

Choi Young-gwang, een analist bij NH Investment & Securities Co., onthulde ook positieve vooruitzichten en zei dat “als SK innovation de ingezamelde middelen gebruikt om over te stappen van de bestaande aardolieraffinage- en petrochemische industrieën naar milieuvriendelijke industrieën zoals waterstof en ammoniak, zal het positief zijn vanuit een middellange tot lange termijn perspectief.” Het feit dat deze financiering wordt gebruikt voor de activiteiten van SK Innovation in plaats van voor haar dochteronderneming SK on Co., toont ook aan dat de zorgen over de financiering van SK on tot op zekere hoogte zijn weggenomen, voegde de analist eraan toe.

Op 20 juni kondigde CJ CGV Co., een lokaal bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met de exploitatie van bioscopen, een plan aan om fondsen te werven voor een totaalbedrag van 1 biljoen won, inclusief een claimemissie van 570 miljard won, en heeft sindsdien te maken gehad met een daling van de voorraad prijzen gedurende vier opeenvolgende handelsdagen.

CJ CGV-aandelen daalden met 32 procent in slechts vier handelsdagen en sloten maandag op 9.790 won. CJ Corp., de houdstermaatschappij, kende in dezelfde periode ook een daling van 8,7 procent. Het financieringsdoel van CJ CGV was om 67 procent van de opbrengst te gebruiken om schulden af te lossen, 18 procent om faciliteiten te financieren en 16 procent om operaties te financieren.

Ondertussen zei SK Innovation maandag tijdens een briefing met institutionele investeerders en analisten dat het totale bedrag van de kapitaalverhoging 1,18 biljoen won zal zijn en dat het verschillende opties overweegt, waaronder het terugkopen van eigen aandelen. SK Innovation is van plan haar activiteiten te transformeren door op middellange tot lange termijn te investeren in groene sectoren, terwijl de winstgevendheid van SK on verbetert.

Source: https://buystocks.co.uk/news/sk-innovation-stock-falls-on-plan-to-raise-funds-through-share-sale/