Home » News » Tesla-aandelen stijgen door optimistische verkoopprognoses nu de onthulling van robotaxi’s nadert.

Tesla-aandelen stijgen door optimistische verkoopprognoses nu de onthulling van robotaxi’s nadert.

News Team

De aandelen van Tesla (TSLA) stijgen nu investeerders uitkijken naar de langverwachte introductie van de robotaxi en de verkoopcijfers van Tesla over het derde kwartaal.

Aandelen van het door Elon Musk geleide elektrische voertuigbedrijf stegen dinsdagochtend met bijna 2% nadat ze maandag met 5% waren gestegen. Tesla zal op 10 oktober eindelijk zijn zelfrijdende taxi’s onthullen na maanden van vertraging. Ook zal het bedrijf begin oktober zijn leveringen voor het derde kwartaal aankondigen. Analisten van Wall Street voorspellen dat de verkoop met 6% zal stijgen ten opzichte van vorig jaar tot ongeveer 460.000 EV’s.

Analist Daniel Levy van Barclays zei maandag in een optimistische nota aan investeerders dat hij verwacht dat de leveringen van Tesla hoger zullen uitvallen dan de consensusraming. Levy voorspelt dat Tesla ongeveer 470.000 elektrische voertuigen zal leveren, wat een stijging van 8% ten opzichte van vorig jaar zou betekenen. Hij wees op een stijging van de verkoop in China, ondanks de ver onderpresterende binnenlandse rivaal BYD (1211. HK).

“Gezien de positieve datapunten die tot nu toe in het kwartaal zijn gerapporteerd, met name in China, geloven we dat Tesla’s verkooptraject goed wordt begrepen en dat investeerders een sterker resultaat verwachten”, schreef Levy maandag.

In een apart interview met Yahoo Finance op dinsdag zei Levy dat hij verwacht dat Tesla in zijn aankomende kwartaalcijfers bescheiden hogere winstmarges zal rapporteren. Toch heeft Levy zijn gelijke rating van Tesla-aandelen gehandhaafd, en merkte op dat zijn team “onze verwachtingen beheert” gezien de stijgende tarieven die de EV-markt zullen beïnvloeden.

Tesla heeft het afgelopen jaar te maken gehad met verschillende opvallende problemen, van grote veiligheidsproblemen en massale terugroepacties tot fabriekssluitingen, ontslagen en toegenomen concurrentie in China. Drie senior Tesla-bestuurders zijn dit voorjaar afgetreden. Maar na een somber eerste kwartaalrapport over de winst, deed Tesla het beter dan verwacht in de periode daarna dankzij prijsverlagingen. De leveringen in het tweede kwartaal bedroegen in totaal bijna 440.000, wat de verwachtingen van analisten ruimschoots overtrof.

De aandelen van het bedrijf hebben een tweede significante 2024 turnaround voltooid. De winsten op maandag brachten het bedrijf op relatief vlak voor het jaar. Levy zei dat Tesla’s robotaxi dag waarschijnlijk zal bijdragen aan die opwaartse trend.

Tesla zet in op succes in een markt waar anderen obstakels tegenkwamen. Net als zijn visie op ruimtereizen en hersenchips, lijkt Musks belofte van een wereld vol zelfrijdende auto’s ver weg. Andere pogingen om autonome taxi’s in het stadsverkeer te introduceren, waren chaotisch — zelfs rampzalig.

Waymo, eigendom van Alphabet (GOOG), werd door de federale overheid onderzocht na ongelukken en verkeersovertredingen dit voorjaar, en in juni riep het bedrijf zijn vloot van bijna 700 zelfrijdende auto’s terug. Waymo is er echter weer mee bezig en kondigde onlangs een uitgebreide samenwerking aan met Uber (UBER), die zijn taxi’s naar meer steden zal brengen.

Cruise, eigendom van General Motors (GM), gaat ook weer de weg op nadat het bedrijf vorig jaar de activiteiten had stilgelegd toen een zelfrijdende taxi een voetganger aanreed en haar 6 meter meesleurde, ditmaal met menselijke bestuurders.

“De meeste mensen hebben nog steeds geen idee hoe verpletterend goed Tesla FSD zal worden,” zei Musk in een bericht op X, voorheen Twitter, eind maart, verwijzend naar Tesla’s “Full Self-Drive”-modus. “Het zal zo bovenmenselijk zijn dat het in de toekomst vreemd zal lijken dat mensen auto’s besturen, zelfs als ze uitgeput en dronken zijn!”

Nadat het evenement Robotaxi Day op 10 oktober herhaaldelijk werd uitgesteld, zou Tesla kunnen laten zien of het bedrijf in staat is om de publieke opinie te veranderen in de richting van de toekomst die Musk voor ogen heeft.

“Het zal nog heel lang duren voordat we de waarde van deze FSD echt kunnen verzilveren”, vertelde Levy dinsdag aan Yahoo Finance.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-pops-amid-bullish-sales-forecast-as-robotaxi-unveiling-looms/