Home » News » Tesla-aandelen stijgen door plannen om volledig zelfrijdende auto’s wereldwijd uit te breiden.

Tesla-aandelen stijgen door plannen om volledig zelfrijdende auto’s wereldwijd uit te breiden.

News Team

Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) heeft plannen aangekondigd om zijn Full Self Driving (FSD)-product begin 2025 in Europa en China te lanceren. Dit markeert een aanzienlijke uitbreiding van zijn geavanceerde bestuurdersassistentietechnologie.

De fabrikant van elektrische voertuigen, onder leiding van CEO Elon Musk, wil de betaalde add-on-functie in deze belangrijke markten introduceren in afwachting van goedkeuring door de toezichthouder. Deze stap komt terwijl Tesla’s aandelen aanzienlijke winsten maken, wat het optimisme van investeerders over de toekomst van het bedrijf op het gebied van autonome rijtechnologie weerspiegelt.

Tesla’s uitbreiding van volledig zelfrijdende technologie

Tesla onthulde zijn intenties om FSD naar de Europese en Chinese markt te brengen via een bericht op het socialemediaplatform X. Het bedrijf verwacht de functie in het eerste kwartaal van 2025 te lanceren, waarbij Musk eerder al het vertrouwen uitsprak in het verkrijgen van goedkeuring van de toezichthouder tegen het einde van 2024.

FSD, een upgrade van Tesla’s bestaande Autopilot-systeem, is al in een of andere vorm beschikbaar in beide regio’s. China biedt momenteel een premiumoptie aan genaamd Enhanced Autopilot.

Ondanks de naam maakt Full Self Driving voertuigen niet volledig autonoom. Bestuurders moeten nog steeds alert blijven en op elk moment klaarstaan om de controle over te nemen. De technologie vormt een cruciaal onderdeel van Musks strategie om Tesla te positioneren als leider in AI en zelfrijdende mogelijkheden.

Het bedrijf kampt echter met diverse uitdagingen, waaronder wettelijke belemmeringen, concurrentie van gevestigde spelers zoals Waymo en Pony.ai en de noodzaak om de verwachtingen van consumenten over de beperkingen van het systeem te managen.

Tesla-aandelenprestaties en financiële vooruitzichten

Om 10:27 AM EDT op 5 september 2024 werd Tesla’s aandeel (TSLA) verhandeld voor $234,68, een stijging van 6,96% voor de dag. De marktkapitalisatie van het bedrijf bedroeg $750,165 miljard, wat de positie van het bedrijf als een van de meest waardevolle autofabrikanten ter wereld weerspiegelt.

De financiële cijfers van Tesla laten een gemengd beeld zien, met een achterliggende koers/winstverhouding van 61,63 en een toekomstige koers/winstverhouding van 69,44. Dit wijst op hoge groeiverwachtingen van investeerders.

Tesla’s rendement van -5,50% tot nu toe dit jaar blijft achter bij de winst van 16,27% van de S&P 500, maar het rendement over de afgelopen vijf jaar van 1.496,11% overtreft de rest van de markt aanzienlijk.

Het bedrijf rapporteerde een totale omzet van $ 95,32 miljard en een nettowinst van $ 12,39 miljard over de afgelopen twaalf maanden, met een winstmarge van 13,00%.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-surges-on-plans-to-expand-full-self-driving-globally/