Home » News » Van ECK Associates Corp vergroot belang in Worthington Industries, Inc. met 76%

Van ECK Associates Corp vergroot belang in Worthington Industries, Inc. met 76%

12 May 2023 Door News Team

Van ECK Associates Corp, een investeringsadviesbureau, heeft zijn aandelenbezit in Worthington Industries, Inc. (NYSE: WOR) in het vierde kwartaal van 2020 met 76% verhoogd. Het bedrijf heeft deze actie ondernomen volgens het meest recente ingediende kwartaalrapport. aan de Securities & Exchange Commission. In het rapport staat dat Van ECK Associates Corp nu 85.792 aandelen van Worthington Industries bezit na in dezelfde periode nog eens 37.056 aandelen te hebben gekocht, wat een aanzienlijke toename van hun aandeelhouderschap betekent.

Op dit moment heeft Van ECK Associates Corp een minderheidsbelang in Worthington Industries ter waarde van $4.265.000 aan het einde van de verslagperiode in kwestie. Hoewel dit geen controlerend belang vertegenwoordigt in het bedrijf voor industriële producten ter waarde van ongeveer $2 miljard volgens marktkapitalisatiestatistieken, spreekt het wel tot vertrouwen van investeerders in hun capaciteiten en marktvooruitzichten – een mening die wordt gedeeld door andere institutionele investeerders zoals Vanguard Group en Blackrock.

Worthington Industries zal naar verluidt ook dividenden uitkeren op donderdag 29 juni ten bedrage van $0,31 per aandeel voor de investeerders die op 15 juni zijn geregistreerd – een aantrekkelijk rendement op investering in vergelijking met vergelijkbare bedrijven in de industriële sector binnen zijn peer group-ruimte. Dit dividendplan belooft een rendement op jaarbasis van $1,24 met een huidig rendement van ongeveer 2,18%, wat zowel een indrukwekkende financiële kracht als doelstellingen voor bedrijfsgroei weerspiegelt die zijn afgestemd op de belangrijkste prestatie-indicatoren.

Naast positieve institutionele vertrouwenssignalen van investeringsfirma’s zoals Van ECK Associates Corp., heeft Worthington’s eigen leiderschapsteam blijk gegeven van verdere overtuiging in hun inzet om waarde te creëren voor aandeelhouders door middel van strategische aandelenverkopen in de afgelopen maanden, ondanks fluctuaties in grondstoffenprijzen die anders veroorzaakte bezorgdheid of potentiële variabele risico’s.

Zo verkocht de onlangs benoemde bestuursvoorzitter John P/Oh Mcconnell een aantal aandelen van in totaal 17.000 aandelen ter waarde van ongeveer USD $977.840,00, terwijl de belangstelling van aandeelhouders voor deze effecten toenam. Andere insiders zoals SVP Catherine M. Lyttle verkochten 10.000 aandelen voor $629.000 tijdens het laatste fiscale kwartaal van het voorgaande jaar met plannen om andere zakelijke investeringsactiviteiten te ondersteunen.

Concluderend, Worthington Industries blijft een toonaangevend bedrijf in industriële producten binnen de sector, gekenmerkt door zijn vermogen om het vertrouwen van investeerders te behouden ondanks de tegenwind die de afgelopen tijd in tal van segmenten is waargenomen. De succesvolle aantrekkingskracht bij institutionele beleggers en de strategische aandelentransacties uitgevoerd door leiderschapsteams tonen een aanhoudend momentum dat het voortstuwt naar snelle groei en marktprestaties op de financiële markten op de lange termijn.

Institutionele beleggers en hedgefondsen vergroten belang in Worthington Industries, terwijl analisten aandelen opwaarderen

Worthington Industries, Inc., een bedrijf voor industriële producten, heeft onlangs een impuls gekregen van verschillende institutionele investeerders en hedgefondsen. Arizona State Retirement System, Cardinal Capital Management, Great West Life Assurance Co. Can, Swiss National Bank en Retirement Systems of Alabama hebben allemaal hun belang in het bedrijf vergroot door in het afgelopen kwartaal extra aandelen te kopen. In feite bezitten institutionele beleggers en hedgefondsen momenteel 45,30% van de aandelen van het bedrijf.

Dit nieuws komt naast positieve analistenrapporten over Worthington Industries. BMO Capital Markets verhoogde hun koersdoel voor het bedrijf van $54 naar $60, terwijl StockNews.com het aandeel opwaardeerde van een “hold”-rating naar een “buy”-rating.

Het in Ohio gevestigde bedrijf kondigde onlangs ook zijn driemaandelijkse dividendbetaling aan, gepland voor 29 juni. Aandeelhouders ontvangen op 15 juni een betaling van $0,31 per aandeel, wat resulteert in een jaarlijks dividend van $1,24 en een rendement van 2,18%. De dividenduitkeringsratio van Worthington Industries is momenteel 29,67%.

Aandelen in Worthington Industries zijn donderdag geopend op $56,81, met een bèta van 1,25 en een marktkapitalisatie ter waarde van $2,83 miljard. Het bedrijf heeft een debt-to-equity ratio van 0,40, een quick ratio van 1,67 en een current ratio van 2,57%.

In maart van dit jaar rapporteerde Worthington Industries een winst per aandeel (EPS) ter waarde van $1,04 voor het vierde kwartaal, waarmee het de consensusschattingen van analisten met tot wel $0,34 per aandeel overtrof dankzij de sterke vraag in alle sectoren die door het bedrijf worden bediend, waaronder de bouw-, automobiel- en energiesector. .

Ondanks dat de omzet tijdens het vierde kwartaal daalde als gevolg van verlieslatende contracten die voortijdig werden ontbonden of beëindigd als gevolg van een zwakke vraag, met name in de olie- en gasmarkten, blijven aandelenanalisten optimistisch over de geschatte winst per aandeel van Worthington Industries voor dit jaar op $4,93 per aandeel.

Source: https://buystocks.co.uk/news/van-eck-associates-corp-increases-stake-in-worthington-industries-inc-by-76/