Home » News » Verminder de volatiliteit van jouw portefeuille met deze 3 Amerikaanse nutsbedrijven

Verminder de volatiliteit van jouw portefeuille met deze 3 Amerikaanse nutsbedrijven


De Amerikaanse nutssector staat bekend om zijn lage volatiliteit en hoge distributierendementen. Dit zijn drie aandelen die je aan je portefeuille kunt toevoegen om de volatiliteit te verminderen en tegelijkertijd een flink dividend te verdienen: NextEra Energy, Duke Energy en Dominion Energy.

Nutsbedrijven staan bekend om hun lage volatiliteit en hoge distributierendementen, en om deze redenen zijn ze vaak een interessante optie om de portefeuille te diversifiëren en tegelijkertijd dividendinkomsten te verdienen. Dit zijn drie Amerikaanse hulpprogramma’s om de volatiliteit van jouw portefeuille te verminderen: NextEra Energy, Duke Energy en Dominion Energy.

NextEra Energy

NextEra Energy is gevestigd in Florida en werd opgericht in 1925. Het bedrijf bedient 11 miljoen mensen en wekt en verkoopt elektriciteit.

Het bedrijf kent een van de langste reeksen van stijgende jaarlijkse dividenden: 26 opeenvolgende jaren. Bovendien is de dividenduitkeringsratio 60,63% en het termijndividendrendement 2,03%. Bovendien opereert NextEra met een brutowinstmarge over de afgelopen twaalf maanden die 17,91% hoger ligt dan de sectormediaan.

Naast het kwartaaldividend profiteerden beleggers ook van de koersstijging. In het afgelopen decennium is de aandelenkoers van NextEra meer dan negen keer gestegen en kaatste onlangs af tegen de $ 90.

Duke Energy

Duke Energy is een ander Amerikaans nutsbedrijf, dit keer uit Charlotte, North Carolina. Het bedient bijna 10 miljoen klanten en genereert en distribueert elektriciteit in 19 staten.

Het dividendrendement is zelfs hoger dan dat van NextEra – 2,78%, en ook de uitbetalingsratio – 72,93%. Bovendien bedroeg de dividendgroei in de afgelopen 5 jaar 3,03% en verhoogde het bedrijf zijn jaarlijkse betalingen aan aandeelhouders in de afgelopen 10 opeenvolgende jaren.

Dominion Energie

Dominion Energy is gevestigd in Richmond, Virginia, en heeft bijna 20.000 mensen in dienst. Het produceert en distribueert energie in Virginia en North Carolina en werkt met een brutowinstmarge van 49,26% voor de laatste twaalf maanden, wat 15,43% hoger is dan het gemiddelde in de sector.

De aandelenkoers is de afgelopen twaalf maanden met 8,72% gestegen en momenteel heeft het bedrijf een marktkapitalisatie van $ 64,94 miljard en een ondernemingswaarde van $ 109,03 miljard. Dominion keert driemaandelijks dividend uit aan zijn aandeelhouders en het dividendrendement op termijn is 3,33%, terwijl de uitbetalingsratio 66,84% is.