Home » News » Voormalig CEO van Lordstown Motors verkoopt aandelen van het bedrijf

Voormalig CEO van Lordstown Motors verkoopt aandelen van het bedrijf

News Team

De voormalige CEO van Lordstown Motors Corp., Steve Burns, is niet langer aandeelhouder van het bedrijf dat hij oprichtte om op batterijen werkende vrachtwagens massaal te produceren na zijn laatste voorraaduitverkoop.

Volgens een registratie die woensdag is ingediend, heeft Burns zijn resterende aandelen sinds 23 mei in drie transacties verkocht, waaronder twee die plaatsvonden na een omgekeerde aandelensplitsing op 24 mei, wat de inwoner van Cincinnati meer dan $ 3,8 miljoen opleverde.

Alles bij elkaar nam Burns, sinds Burns in november 2021 begon met het lossen van aandelen in het bedrijf, ongeveer $ 66 miljoen weg.

Uit de aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission blijkt dat Burns op 23 mei 581.000 aandelen verkocht tegen 27 cent per aandeel voor $ 156.870.

Op 24 mei – de dag van de 1:15 splitsing – verkocht Burns 200.000 aandelen voor $ 3,74 per aandeel voor $ 748.000 en op 16 juni verkocht hij de laatste 591.752 aandelen voor $ 4,99 per aandeel voor meer dan $ 2,9 miljoen.

Burns nam in juni 2021 abrupt ontslag zonder opgaaf van reden bij Lordstown Motors, maar zijn vertrek viel samen met een bekentenis van het bedrijf dat verklaringen over pre-orders voor het eerste voertuig van het bedrijf, de Endurance, onnauwkeurig waren.

Onder het nieuwe leiderschap verkocht het bedrijf de fabriek vorig jaar voor $ 230 miljoen aan het wereldwijde elektronica- en technologiebedrijf Foxconn en is het overgestapt van productie naar engineering en ontwikkeling van elektrische voertuigen.

Het heeft onlangs een geschil gehad met Foxconn over toekomstige investeringen die begonnen met een delisting-bericht van Nasdaq dat ertoe leidde dat aandeelhouders de aandelensplitsing goedkeurden als een middel om de dalende aandelenkoers van het bedrijf op te krikken.

Bij de laatste wending dreigde Lordstown Motors Foxconn aan te klagen als het bedrijf zich niet zou houden aan een investeringsovereenkomst van $ 170 miljoen, die volgens de EV-startup van cruciaal belang is voor zijn voortbestaan.

In een regulatoire aanvraag van 9 juni verklaarde Lordstown Motors dat het “van plan is zijn rechten af te dwingen door middel van rechtszaken” als er geen “snelle oplossing” met Foxconn wordt bereikt over het afsluiten van ongeveer $ 47,3 miljoen aan gewone aandelen van Lordstown Motors Class A.

Het geschil tussen de bedrijven gaat terug tot april toen Lordstown Motors een bericht van Nasdaq ontving waarin stond dat de aandelen van het bedrijf gedurende 30 opeenvolgende handelsdagen onder de minimale biedprijsvereiste van $ 1 per aandeel waren gedaald.

Dat leidde tot een brief van Foxconn waarin stond dat Lordstown Motors, vanwege de kennisgeving van Nasdaq, de investeringsovereenkomst had geschonden. Later gaf Foxconn aan Lordstown Motors te kennen dat het niet van plan was om de aandelenaankoop van $ 47,3 miljoen af te ronden, volgens weer een andere wettelijke aanvraag.

Om de waarde van zijn aandelen op te krikken om weer in overeenstemming te komen met de Nasdaq-regels en misschien Foxconn te overtuigen om door te gaan met de aandelenverwerving, voerde Lordstown Motors, met goedkeuring van de aandeelhouders, op 24 mei een omgekeerde 1:15 aandelensplitsing uit.

Nasdaq liet Lordstown Motors later weten dat het weer in overeenstemming was, maar het bedrijf ontving ook een brief van Foxconn waarin stond dat de investeringsovereenkomst geen aanpassing van het aantal te kopen aandelen zou toestaan vanwege de aandelensplitsing, volgens de 9 juni indienen.

Het stelt dat Foxconn’s interpretatie van de overeenkomst is dat het het bedrijf het recht geeft om meer dan 60 procent van de Klasse A-aandelen te verwerven voor de $ 47,3 miljoen.

Vóór de splitsing zou de investering van $ 47,3 miljoen Foxconn ongeveer 10 procent van Lordstown Motors ‘klasse A gewone aandelen hebben gekocht.

Lordstown Motors is het niet eens met de interpretatie van Foxconn.

Source: https://buystocks.co.uk/news/former-chief-executive-of-lordstown-motors-sells-company-shares/