Home » News » Wall Street beleeft de langste wekelijkse winstreeks van het jaar.

Wall Street beleeft de langste wekelijkse winstreeks van het jaar.

18 October 2024 Door News Team

Amerikaanse aandelenkoersen schommelden vrijdag rond hun records nadat Netflix omhoog schoot en CVS Health daalde, te midden van gemengde winstrapporten.

De S&P 500 was 0,3% hoger in de middaghandel en blijft hangen in de buurt van zijn hoogste punt ooit, dat eerder deze week werd bereikt. De Dow Jones Industrial Average was 2 punten gedaald, of minder dan 0,1%, een dag nadat het zijn record had gevestigd, terwijl de Nasdaq Composite 0,5% hoger was, om 12:21 uur Eastern Time.

Netflix steeg met 10,1% nadat de streaminggigant een sterkere winst voor het laatste kwartaal rapporteerde dan analisten hadden verwacht. Dat was ondanks een vertraging in de groei van het aantal abonnees.

Het hielp een daling van 9,2% te compenseren voor CVS Health, dat zei dat het waarschijnlijk een winst zal rapporteren voor het laatste kwartaal die ver onder de verwachtingen van analisten ligt. Het bedrijf zei ook dat David Joyner, een executive vice president, het overneemt als president en CEO voor Karen Lynch.

Over het algemeen verliep de handel op Wall Street relatief rustig, aangezien de S&P 500 richting het einde gaat van een zesde opeenvolgende winstgevende week. Het zou de langste reeks van dit jaar zijn.

Solide economische data hebben de hoop aangewakkerd dat de Amerikaanse economie perfect kan ontsnappen aan de ergste inflatie in generaties, een die zal eindigen zonder een pijnlijke recessie die veel investeerders als bijna onvermijdelijk zagen. En nu de Federal Reserve de rentetarieven verlaagt om de economie draaiende te houden, is de verwachting onder optimisten dat aandelen nog verder kunnen stijgen.

Critici waarschuwen echter dat de aandelenkoersen te duur lijken, gezien het feit dat ze veel sneller zijn gestegen dan de bedrijfswinsten.

David Lefkowitz, hoofd Amerikaanse aandelen bij UBS Global Wealth Management, ziet beide kanten. Maar hij zegt dat hoewel de aandelenkoersen inderdaad hoog zijn in verhouding tot de winsten, ze “redelijk” zijn als je bedenkt dat de Fed de rentetarieven en andere factoren verlaagt. Hij verwacht ook dat de groei van de bedrijfswinsten zal aanhouden en hij verhoogde zijn voorspelling voor waar de S&P 500 in juni zou kunnen staan van 6.200 naar 6.300.

Op Wall Street daalde American Express met 3%, ondanks dat het een betere winst voor het laatste kwartaal rapporteerde dan analisten hadden verwacht. De omzet bleef achter bij de prognoses en het bedrijf zei dat de omzet voor het hele jaar 2024 waarschijnlijk aan de onderkant van de prognose zal liggen die het aan het begin van het jaar gaf.

De daling van de creditcardmaatschappij was de belangrijkste reden dat de Dow Jones achterbleef bij andere aandelenindexen.

SLB, de gigant die bedrijven helpt olie en aardgas te winnen, daalde met 2,9% na het presenteren van een gemengd winstrapport. De winst overtrof de verwachtingen van analisten, maar de omzet bleef achter omdat lagere ruwe olieprijzen sommige internationale producenten dwongen voorzichtig te zijn met hun uitgaven. CEO Olivier Le Peuch zei dat de omzet groeide in het Midden-Oosten en Azië, samen met offshore Noord-Amerika, maar daalde in Latijns-Amerika.

Olieprijzen zijn deze week gedaald, omdat de zorgen dat Israël Iraanse oliefaciliteiten zal aanvallen als onderdeel van zijn vergelding voor de Iraanse raketaanval begin deze maand, zijn afgenomen. Iran is een belangrijke producent van ruwe olie en een staking zou zijn export naar China en elders kunnen verstoren. Bezorgdheid over de sterkte van de vraag uit China heeft ook de olieprijzen geraakt.

Een vat Brent-ruwe olie, de internationale standaard, daalde vrijdag nog eens 1,5% en was op weg naar een daling van 7% voor de week. Het is weer onder de $74 na een piek van $80 begin vorige week.

Aan de winnende kant van Wall Street stond Intuitive Surgical, dat 8,4% klom na het rapporteren van een sterkere winst voor het laatste kwartaal dan verwacht. Het bedrijf, waarvan de robotgestuurde systemen minder invasieve chirurgie mogelijk maken, leverde ook een betere omzet dan verwacht.

Op de obligatiemarkt daalden de Treasury yields. De yield op de 10-jarige Treasury daalde van 4,10% donderdagavond naar 4,07%.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-heads-for-its-longest-weekly-winning-streak-of-the-year/