Home » News » Wall Street iets lager nu luchtvaartmaatschappijen winst boeken vóór het laatste bbp-rapport.

Wall Street iets lager nu luchtvaartmaatschappijen winst boeken vóór het laatste bbp-rapport.

News Team

Wall Street neigde donderdag naar verliezen vóór de openingsbel, terwijl meer winsten binnenstroomden terwijl beleggers wachtten op de laatste gegevens over hoe de Amerikaanse economie het in het tweede kwartaal deed.

De futures op de S&P 500 daalden vóór de bel met 0,2%, terwijl de futures op de Dow Jones Industrial Average vrijwel onveranderd bleven. De technologiezware Nasdaq daalde 0,3%.

Southwest Airlines en American Airlines kelderden al vroeg nadat ze ondanks hogere omzet een scherpe daling van de winst in het tweede kwartaal rapporteerden.

Southwest zei ook dat het zijn 50 jaar oude praktijk van open zitplaatsen afschafte. De luchtvaartmaatschappij zei dat het stoelen zou gaan toewijzen en premium stoelen zou gaan verkopen voor klanten die meer beenruimte willen.

De nieuwe strategie zou ook inkomsten kunnen genereren en de financiële prestaties kunnen stimuleren, maar investeerders leken meer gefocust op de winst van Southwest in het tweede kwartaal, die 46% daalde ten opzichte van een jaar eerder, omdat hogere kosten voor arbeid, brandstof en andere uitgaven groter waren dan de stijging van de inkomsten.

Ford Motor Co. daalde donderdag ruim 13% nadat het woensdag laat rapporteerde dat de nettowinst over het tweede kwartaal met 4,7% daalde, omdat de verbrandingsmotor een verlies vóór belastingen boekte vanwege stijgende garantie- en terugroepkosten.

Warner Bros. Discovery wankelde door de afwijzing door de NBA van het aanbod van $ 1,8 miljard per jaar om de langdurige relatie met de competitie voort te zetten. De NBA zei dat het in plaats daarvan de streamingdeal van Amazon (AMZN) zou overnemen, een stap die zou betekenen dat komend seizoen een einde zou komen aan een reeks van bijna vier decennia aan games op TNT. Warner Bros. Discovery daalde met 4,6% in de handel buiten kantooruren na de aankondiging van woensdag.

Hasbro steeg met 9,4% nadat de speelgoed- en spellenmaker sterke financiële resultaten boekte die de verwachtingen van Wall Street ruimschoots overtroffen.

Later donderdag publiceert de regering haar eerste schatting van hoe de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal heeft gepresteerd. De economie van het land vertraagde in het eerste kwartaal scherp tot 1,4% op jaarbasis, de langzaamste groei op kwartaalbasis sinds het voorjaar van 2022, een teken dat de hoge rentetarieven mogelijk hun tol gaan eisen van de economie.

Mondiale aandelen trokken zich donderdag terug, waarbij de benchmark van Tokio op een gegeven moment meer dan 1.300 punten verloor en meer dan 3% sloot, nadat het pessimisme toesloeg over een duikvlucht op Wall Street.

In Azië verloor de Japanse benchmark Nikkei 225 3,3% naar 37.869,51, het laagste slot sinds april.

De recentelijk sterker wordende yen, die zich heeft hersteld van de handel boven de 160 Japanse yen ten opzichte van de dollar eerder deze maand, schaadt de winsten van Japanse exporteurs wanneer deze worden teruggebracht naar Japan. De aandelen van Toyota Motor Corp. daalden met 2,6%, terwijl die van de Sony Group (SNE) met 5,4% daalden.

In de valutahandel daalde de Amerikaanse dollar van 153,89 yen naar 152,65 yen. De euro kostte $1,0848, tegenover $1,0841.

De yen is in waarde gestegen ten opzichte van de dollar, grotendeels als gevolg van speculaties dat de Bank of Japan binnenkort haar benchmarkrente van bijna nul zal verhogen. De volgende beleidsvergadering van de centrale bank eindigt op 31 juli.

“Het grootste risico is dat de BOJ volgende week zou kunnen weigeren de rente te verhogen, waardoor de hele handel in de lange yen zou instorten. Maar dat is waarschijnlijk gewoon een slechte gedachte”, zegt Ipek Ozkardeskaya, senior analist bij Swissquote Bank.

Chinese aandelen daalden omdat beleggers vraagtekens zetten bij het besluit van de centrale bank om nog een beleidsrente te verlagen na een aantal vergelijkbare bewegingen eerder deze week.

De Hang Seng uit Hong Kong daalde 1,7% naar 17.021,91, terwijl de Shanghai Composite 0,5% daalde naar 2.886,74.

De Zuid-Koreaanse Kospi daalde met 1,7% naar 2.710,65 nadat de regering meldde dat de economie in het afgelopen kwartaal met 0,2% was gekrompen.

Van de technologieaandelen in de regio daalde Samsung Electronics met bijna 2%, terwijl Nintendo (NTDOF) 2,4% verloor. Tokyo Electron kelderde bijna 5%.

De Australische S&P/ASX 200 verloor 1,3% tot 7.861,20.

In Europa daalde de Franse CAC 40 rond het middaguur met bijna 2% in de vroege handel. De Duitse DAX daalde 1,2%, terwijl de Britse FTSE 100 0,7% verloor.

In de energiehandel verloor de Amerikaanse benchmark ruwe olie $1,26 tot $76,33 per vat. Brent-olie, de internationale standaard, daalde met $1,25 naar $79,57 per vat.

Woensdag op Wall Street daalde de S&P 500 met 2,3%, voor de vijfde daling in de afgelopen zes dagen, en sloot op 5.427,13. De Dow Jones Industrial Average daalde 1,2% naar 39.853,87, en de Nasdaq-index daalde 3,6% naar 17.342,41.

Amerikaanse aandelenindexen leden hun grootste verliezen sinds 2022 nadat winstrapporten van Tesla (TSLA) en Alphabet (GOOG) het momentum hielpen wegzuigen uit de waanzin van Wall Street rond kunstmatige intelligentietechnologie.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-slightly-lower-as-airlines-post-earnings-ahead-of-latest-gdp-report/