Home » News » Wall Street is stabiel na economische rapporten en kent weinig verrassingen.

Wall Street is stabiel na economische rapporten en kent weinig verrassingen.

News Team

Amerikaanse aandelenkoersen bleven donderdag relatief stabiel, nadat een aantal rapporten over de economie dicht bij de verwachtingen uitkwamen.

De S&P 500 was vrijwel onveranderd in de vroege handel en blijft op koers voor een vierde winnende week in de laatste vijf. Het is teruggeklommen binnen 2% van het record dat in juli werd gevestigd na een wankele zomer.

De Dow Jones Industrial Average was om 09:35 uur Eastern Time met 47 punten of 0,1% gestegen en de Nasdaq Composite was 0,1% hoger.

De opbrengsten van staatsobligaties waren ook relatief stabiel op de obligatiemarkt na berichten over ontslagen en inflatie die weinig verrassingen bevatten. De gegevens deden weinig om het overheersende geloof in de markt te veranderen dat de Amerikaanse economie vertraagt, samen met de inflatie, en dat de Federal Reserve volgende week de rentetarieven zal verlagen in de hoop de arbeidsmarkt te beschermen en een recessie te voorkomen.

Volgens een rapport is het aantal Amerikaanse werknemers dat vorige week een aanvraag voor werkloosheidsuitkeringen indiende, iets gestegen, hoewel het relatief laag blijft ten opzichte van de geschiedenis. Een ander rapport zei dat de groothandelsprijzen in augustus 1,7% hoger waren dan een jaar eerder. Dat is een vertraging ten opzichte van de inflatie in juli, maar een onderliggende maatstaf voor inflatie die economen zien als een betere voorspeller van toekomstige trends, is ook meer gestegen dan verwacht.

De inflatiegegevens waren vergelijkbaar met het rapport van woensdag over de prijzen op het niveau van de Amerikaanse consument. Het zorgde ervoor dat handelaren erop gokten dat de Fed volgende week een traditionele verlaging van een kwart procentpunt zou doorvoeren, in plaats van de grotere halve punt die sommigen eerder hadden verwacht.

Lagere rentetarieven stimuleren de economie en investeringsprijzen, maar ze kunnen ook de inflatie aanwakkeren.

Op de obligatiemarkt steeg het rendement op de 10-jarige Treasury van 3,66% woensdagavond naar 3,68%. Het rendement op de 2-jarige Treasury, dat beter aansluit bij de verwachtingen voor de Fed-beweging, was iets stabieler. Het steeg van 3,65% naar 3,66%.

Elke renteverlaging door de Fed zou de eerste zijn in meer dan vier jaar, aangezien de Fed zich de afgelopen jaren meer heeft gericht op het bestrijden van inflatie. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn er al maatregelen genomen om de economie te beschermen. De Europese Centrale Bank verlaagde de rentetarieven donderdag met een kwart procentpunt, de tweede keer dat ze dit deed om de economische groei te ondersteunen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-is-steady-following-economic-reports-with-few-surprises/