Home » News » Wall Street nadert records terwijl de rally voortduurt.

Wall Street nadert records terwijl de rally voortduurt.

News Team

Amerikaanse aandelen flirten dinsdag opnieuw met hun records nadat verschillende grote bedrijven betere winstrapporten voor het voorjaar hadden gepresenteerd dan Wall Street had verwacht.

De S&P 500 noteerde in de vroege handel 0,3% hoger en was op weg om het hoogste punt ooit van midden vorige week te overtreffen. De Dow Jones Industrial Average steeg een dag na het vestigen van zijn record met 209 punten, oftewel 0,5%. De Nasdaq-composiet noteerde 0,4% hoger, vanaf 9.35 uur Eastern Time.

UnitedHealth Group hielp de markt omhoog te duwen nadat het voor het voorjaar sterkere resultaten rapporteerde dan analisten hadden verwacht, ondanks verliezen als gevolg van een enorme cyberaanval. De aandelenkoersen stegen met 2,8% en het gezondheidszorgbedrijf rapporteerde een groei van het aantal medewerkers bij zowel de Optum- als de UnitedHealth-activiteiten.

Bank of America voegde 2,3% toe nadat het eveneens een sterkere winst voor het laatste kwartaal rapporteerde dan verwacht. Het profiteerde van de groei van zijn investment banking-activiteiten.

Ze hielpen een daling van 1,4% voor Morgan Stanley te compenseren, die voor het laatste kwartaal ook sterkere resultaten rapporteerde dan verwacht. De aandelen van het financiële bedrijf waren deze maand al met meer dan 8% gestegen op weg naar het winstrapport, wat de verwachtingen wellicht verder heeft verhoogd. Analisten wezen ook op enkele zwakker dan verwachte resultaten binnen de vermogensbeheeractiviteiten.

Verschillende grote winnaars van de dag ervoor, die profiteerden van de toegenomen verwachtingen voor de voormalige president Donald Trump om het Witte Huis te heroveren, gaven ook een deel van hun directe sprongen terug nadat Trump dit weekend een moordaanslag had ontweken.

Trump Media & Technology Group daalde met 8,1%, een dag na een stijging van 31,4%. De aandelen van het bedrijf achter Trumps Truth Social-platform schommelen elke dag regelmatig met grote percentages, omhoog of omlaag.

Op de obligatiemarkt keerden sommige bewegingen van de voorgaande dag ook terug. De rente op de langere termijn daalde, terwijl de rente op de kortere termijn steeg nadat uit een rapport bleek dat de verkopen bij Amerikaanse retailers vorige maand op peil bleven, ondanks de verwachtingen van economen voor een daling.

Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie daalde van 4,23% eind maandag naar 4,20%. Het is gedaald van 4,70% in april, wat een belangrijke stap is voor de obligatiemarkt, en dat heeft een stevige impuls gegeven aan de aandelenkoersen.

De rendementen zijn gedaald door de stijgende verwachting dat de inflatie voldoende vertraagt om de Federal Reserve ervan te overtuigen binnenkort de rente te gaan verlagen. De Fed heeft haar belangrijkste rentetarief op het hoogste niveau in meer dan twintig jaar gehouden, in de hoop de economie net genoeg te vertragen om de inflatie volledig onder controle te krijgen.

De sterker dan verwachte cijfers over de detailhandelsverkopen van dinsdag kunnen Fed-functionarissen enige adempauze geven, omdat een te sterke activiteit de opwaartse druk op de inflatie zou kunnen aanhouden. Maar traders rekenen nog steeds op een waarschijnlijkheid van 100% dat de Fed in september haar belangrijkste rentetarief zal verlagen, zo blijkt uit gegevens van CME Group. Een maand geleden, voordat er bemoedigende gegevens over de inflatie kwamen, zagen ze een kans van 70%.

Ook al vertraagt de groei van de economie, toch is er op Wall Street de hoop dat de Federal Reserve een koorddansje kan volbrengen dat de kansen tart. Het doel is om de economie met hoge rentetarieven onder druk te zetten, maar vervolgens de rentetarieven op het juiste moment met het juiste bedrag te verlagen, zodat een recessie kan worden voorkomen. De veerkrachtige gegevens van dinsdag over de detailhandelsverkopen wijzen op een economie die kan blijven groeien.

De risico’s liggen echter aan beide kanten van het koord van de Fed. Terwijl een te late renteverlaging kan leiden tot onnodige economische pijn waardoor werknemers hun baan verliezen als gevolg van een recessie, kan een te vroege renteverlaging ervoor zorgen dat de inflatie opnieuw versnelt.

Op de buitenlandse aandelenmarkten stonden de indexen in een groot deel van Europa lager. De Aziatische indices lieten een gemengd beeld zien, waarbij de daling van 1,6% voor de Hang Seng in Hong Kong een grote drijfveer was.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-ticks-toward-records-as-its-rally-keeps-rolling/