Home » Woordenlijst » Uitstaande Aandelen

Uitstaande Aandelen

Uitstaande aandelen vertegenwoordigen alle aandelen die zijn uitgegeven en eigendom zijn van beleggers. Uitstaande aandelen omvatten zowel aandelen die eigendom zijn van institutionele beleggers als aandelen die worden gehouden door bedrijfsinsiders.

Alle uitstaande aandelen van een bedrijf worden gebruikt bij het berekenen van belangrijke maatstaven en prestatiestatistieken, zoals de marktkapitalisatie en het netto-inkomen.

Uitstaande aandelen kunnen worden vergeleken met float aandelen, die alleen de aandelen vertegenwoordigen die beschikbaar zijn voor het publiek. Om het anders te zeggen, float-aandelen omvatten alle aandelen van een bedrijf, behalve de aandelen die op de een of andere manier zijn beperkt en in het bezit zijn van insiders van het bedrijf. Daarom kan het aantal float-aandelen eenvoudig worden berekend door de beperkte aandelen af te trekken van alle uitstaande aandelen.

Net als andere belangrijke statistieken rapporteren bedrijven hun uitstaande aandelengegevens op kwartaalbasis en in jaarlijkse deponeringen bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Ga terug naar onze volledige woordenlijst.