Home » News » S&P 500 en Dow sluiten op nieuwe hoogten, terwijl mijnbouwaandelen stijgen door Chinese stimuleringsmaatregelen.

S&P 500 en Dow sluiten op nieuwe hoogten, terwijl mijnbouwaandelen stijgen door Chinese stimuleringsmaatregelen.

News Team

De S&P 500 en de Dow Jones sloten dinsdag op recordhoogtes, ondanks zwakke cijfers over het consumentenvertrouwen. De aandelen van mijnbouwbedrijven stegen nadat China een omvangrijk stimuleringspakket had aangekondigd.

De indexcijfers daalden aanvankelijk nadat uit een rapport van de Conference Board bleek dat het vertrouwen van de Amerikaanse consument in september onverwacht was gedaald. Dit kwam door de toenemende zorgen over de gezondheid van de arbeidsmarkt.

“De koersbeweging van vandaag is vooral gebaseerd op wat er ‘s nachts is gebeurd met de beleidsaankondigingen uit China, directe steun voor hun aandelenmarkt en beloften om in de toekomst de rente te verlagen, wat in het algemeen een zeer scherpe beweging in internationale aandelen heeft veroorzaakt”, aldus Zachary Hill, hoofd portefeuillebeheer bij Horizon Investments in Charlotte, North Carolina.

“Dat heeft zijn weerslag op delen van de Amerikaanse markt, waar je ziet dat sommige meer China-gevoelige, meer cyclische sectoren, zoals de metaal- en mijnbouwsector, beter presteren.”

De Dow Jones Industrial Average steeg met 83,57 punten, ofwel 0,20%, tot 42.208,22, de S&P 500 steeg met 14,36 punten, ofwel 0,25%, tot 5.732,93 en de Nasdaq Composite steeg met 100,25 punten, ofwel 0,56%, tot 18.074,52.

Vijf van de elf sectoren in de S&P 500 noteerden een stijging, waarbij de materiële aandelen hun concurrenten overtroffen met een stijging van 1,35%.

De metaalprijzen stegen nadat de op één na grootste economie ter wereld, China, de grootste stimulans sinds de pandemie aankondigde om de economie uit de deflatoire dip te halen.

Koper- en lithiummijnen stegen. Freeport-McMoRan steeg 7,93%, Southern Copper voegde 7,22% toe, Albemarle steeg 1,97% en Arcadium Lithium klom 3,2%.

Aandelen van Chinese bedrijven zoals Alibaba die in de VS genoteerd staan, stegen met 7,88%, PDD Holdings steeg met 11,79% en Li Auto steeg met 11,37%, wat een weerspiegeling is van de winsten op de binnenlandse markt.

Megacap-aandelen waren gemengd, met Nvidia dat 3,9% won, terwijl Microsoft 1,15% verloor. De bredere technologiesector steeg met 0,79%.

De Philadelphia SE Semiconductor Index steeg met 1,23%, aangezien chipaandelen Qualcomm en Intel respectievelijk met 0,54% en 1,11% stegen.

Ondertussen waarschuwde Michelle Bowman, gouverneur van de Federal Reserve, dat belangrijke inflatiecijfers “ongemakkelijk boven” de 2%-doelstelling van de Fed liggen, wat aanleiding geeft tot voorzichtigheid nu de Fed doorgaat met het verlagen van de rentetarieven.

Deze week staan de wekelijkse werkloosheidsaanvragen en de persoonlijke consumptieve bestedingen nog steeds in de belangstelling.

Onder de aandelen verloor Visa 5,49% nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie het bedrijf aanklaagde voor vermeende antitrustovertredingen. Dit drukte op de financiële sector, die 0,92% daalde.

De stijgende emissies waren in aantal groter dan de dalende emissies met een verhouding van 1,93-tot-1 op de NYSE. Er waren 636 nieuwe hoogtepunten en 43 nieuwe dieptepunten op de NYSE.

De S&P 500 noteerde 62 nieuwe 52-weken hoogtepunten en geen nieuwe dieptepunten, terwijl de Nasdaq Composite 103 nieuwe hoogtepunten en 101 nieuwe dieptepunten noteerde.

Het volume op de Amerikaanse beurzen bedroeg 11,42 miljard aandelen, vergeleken met het gemiddelde van 11,60 miljard voor de volledige sessie over de afgelopen 20 handelsdagen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/sp-500-dow-close-at-new-highs-as-mining-stocks-rise-on-china-stimulus-boost/