Home » Aandelen » NVIDIA kopen
Begin met handelen met eToro

Hoe NVIDIA (NVDA) aandelen te kopen in België 2023

NVIDIA logo
NVIDIA (NVDA)
...
24u prijsverandering
...
exchange
...

NVIDIA is een Amerikaans bedrijf dat grafische processors voor computers ontwerpt en produceert. Het staat vooral bekend als 'chipmaker' en is een van de toonaangevende bedrijven in de elektronica industrie.

Naast het maken van chips biedt het onder meer platforms en systemen voor AI (Artificial Intelligence) en netwerk- en interconnectiviteitsoplossingen. Kortom, het is een visueel computerbedrijf dat wereldwijd actief is.

NVIDIA, gevestigd in Santa Clara, Californië, is een van de toonaangevende Amerikaanse technologiebedrijven en een wereldwijde marktleider. Beleggers in NVIDIA aandelen willen blootstelling krijgen aan de technologiesector, een sector die een groot potentieel heeft nu de wereld in hoog tempo evolueert naar volledig digitale oplossingen.

Hoe Je NVDA Aandelen Koopt in 5 Eenvoudige Stappen

 1. 1
  Bezoek de website van eToro met onderstaande link en meld je aan door je gegevens in te vullen in de verplichte velden.
 2. 2
  Vul je persoonlijke gegevens in en vul een korte vragenlijst in voor informatieve doeleinden.
 3. 3
  Klik 'storten', kies je favoriete betaalmethode en volg de aanwijzingen om geld op je rekening te zetten.
 4. 4
  Zoek je favoriete aandeel en vind de belangrijkste statistieken. Als je eenmaal klaar bent om te investeren, klik je op 'handel'.
 5. 5
  Vul het bedrag in wat je wilt investeren en pas je belegging aan om het aandeel te kopen.

Best beoordeelde brokers om NVIDIA-aandelen te kopen

1. eToro

 eToro is een van de meest prominente sociale investeringsnetwerken, met de missie om de kennis en ervaring van investeerders met betrekking tot financiën te verbeteren. Sinds de oprichting in 2007 is eToro het belangrijkste investeringsplatform voor beginnende en ervaren handelaren geworden, met een gebruikersbestand van meer dan 17 miljoen. U kunt onze volledige eToro-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy

Bij het kiezen van een investeringsplatform is de beveiliging een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Aangezien eToro wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), kunt u er zeker van zijn dat uw geld en persoonlijke gegevens veilig zijn. Bovendien versleutelt eToro SSL alle inzendingen om te voorkomen dat hackers vertrouwelijke informatie proberen te onderscheppen. Ten slotte heeft het platform tweefactorauthenticatie (2FA) om ervoor te zorgen dat de accounts van de gebruikers veilig zijn.

Kosten & Functies

Zowel onervaren als ervaren beleggers kunnen profiteren van het uitgebreide aanbod van geavanceerde handelsmethoden van eToro. Beginners in traden kunnen bijvoorbeeld profiteren van CopyTrading die beschikbaar is op eToro, omdat ze hiermee de acties van meer ervaren traders kunnen nabootsen. Degenen met al wat handelservaring zullen blij zijn met de toegang die eToro biedt tot vele markten, zoals aandelen, valuta en cryptocurrencies. allemaal vanaf één platform. eToro is ook een commissievrije service. Het platform brengt echter een maandelijks bedrag van £ 10 in rekening voor inactiviteit om actieve transacties op het platform te promoten.

KostensoortKosten
Commissie0%
Opnamekosten£5
Inactiviteitskosten£10 (maandelijks)
Aanbetaling£0

Pros

 • Trade functies kopiëren
 • SSL-codering om gebruikersinformatie te beschermen
 • Handelen is commissievrij

Cons

 • Gelimiteerde klantenservice.

2. Capital.com

Capital.com, opgericht in 2016, is een uitstekende multi-asset broker. Met meer dan 5 miljoen gebruikers heeft het zichzelf gevestigd als een goedkoop platform met lage overnachtingskosten, krappe spreads en 0% commissie. U kunt onze volledige Capital.com-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Capital.com is een door FCA, CySEC, ASIC en NBRB gelicentieerd bedrijf dat zich toelegt op het bieden van de meest effectieve handelservaring ter wereld. Het laat zien dat de gegevens van gebruikers zijn beveiligd en verborgen op Capital.com, aangezien de site strikte criteria volgt om dit doel te bereiken. Capital.com neemt de beveiliging van klantgegevens serieus, en een manier om dit te doen is door te voldoen aan de PCI-gegevensbeveiligingsnormen.

Kosten & Functies

Capital.com biedt een breed scala aan gratis brokersdiensten. Haar financiële beleid is transparant. Eventuele kosten die u maakt, worden duidelijk gemaakt voordat u ze betaalt. De belangrijkste kosten van Capital.com zijn afkomstig van spreadkosten, die vaak laag zijn in vergelijking met concurrenten. De mobiele handelsapp van de broker beschikt over een AI-aangedreven tool die klanten gepersonaliseerde handelsinformatie geeft door gebruik te maken van een detectie-algoritme. Bovendien kunnen meertalige klanten van Capital.com contact opnemen met een vertegenwoordiger via e-mail, telefoon of live chat.

KostensoortKosten
Aanbetaling£0
Commissie0%
Inactiviteitskosten£0
Opnamekosten£0

Pros

 • Efficiënte e-mail- en chatondersteuning
 • MetaTrader-integratie
 • Commissievrij handelen

Cons

 • Grotendeels beperkt tot CFD's.

3. Skilling

Skilling is een multi-asset broker met een aanzienlijke groei. De broker biedt uitstekende handelsvoorwaarden met betrekking tot platformfuncties en producten die beschikbaar zijn voor ervaren handelaren. Skilling biedt nu zes jaar na de oprichting Forex-, CFD-, Aandelen- en cryptocurrency-handel aan individuele beleggers. U kunt onze volledige Skilling-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Wanneer u op zoek bent naar een broker zoals Skilling, is het essentieel om de wettelijke status van de broker te controleren. Skilling wordt beheerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Bovendien wordt het geld dat handelaren op hun Skilling-rekeningen storten, bewaard bij een volledig onafhankelijke financiële instelling. Voor maximale veiligheid maakt Skilling hiervoor alleen gebruik van financiële instellingen van het hoogste niveau. Tier 1-kapitaal is de industriële maatstaf voor het meten van de soliditeit van een bank.

Kosten & Functies

Skilling brengt geen commissies in rekening voor het handelen in aandelen, indices of cryptocurrencies. Het platform brengt spreads in rekening die variëren op basis van het aandeel, maar die doorgaans zeer redelijk zijn. Skilling biedt twee verschillende accountopties voor de handel in FX en metalen CFD's. Het Standard Skill-account heeft aanzienlijk grotere spreads, maar geen commissies. De Premium-account brengt commissies in rekening op spotmetaal- en FX CFD-transacties voor verminderde spreads. Daarnaast biedt Skilling een demo-account, mobiele applicaties en een handelsassistent.

KostensoortKosten
Commissie£0
OpnamekostenVarieert
Inactiviteitskosten£0
Aanbetaling£0

Pros

 • Zeer goede platformkeuze
 • Demo accounts

Cons

 • Hoge spreiding
 • Service is niet beschikbaar in veel landen, waaronder de VS en Canada.

Alles wat je moet weten over NVIDIA

Laten we eens wat verder naar het bedrijf kijken om meer te weten te komen over de geschiedenis van NVIDIA, de strategie, hoe het geld verdient en hoe het de afgelopen jaren heeft gepresteerd.

De geschiedenis van NVIDIA

Het bedrijf werd in 1993 opgericht en is actief in twee segmenten. Het is bij het publiek vooral bekend vanwege het grafische segment, dat verantwoordelijk is voor de GeForce GPU's die worden gebruikt voor gaming en pc. Naast graphics houdt het bedrijf zich bezig met computing en netwerken, waar het onder meer systemen voor AI aanbiedt en daarnaast ontwikkelingsovereenkomsten voor autonoom rijden en oplossingen voor zelfrijdende voertuigen ontwikkelt.

De oprichters van NVIDIA (Jensen Juang, Chris Malachowsky en Curtis Priem) begonnen het bedrijf met het uitgangspunt dat de pc een apparaat voor consumenten zou worden. Hun inzet wierp zijn vruchten af, want NVIDIA werd de eerste aanbieder van Microsoft DIRECTX stuurprogramma's.

In 1999 was het bedrijf genoteerd op de Nasdaq voor $ 12 per aandeel en het wordt nu voor bijna 20 keer zoveel verhandeld. Het heeft onlangs een samenwerking aangekondigd met Google Cloud om AI-on-5G Lab te creëren, want de 5G-technologie blijft zich uitbreiden.

Wat is de strategie van NVIDIA?

NVIDIA is een bedrijf dat veel innoveert en investeert in nieuwe technologieën. Het bedrijf is de eerste die de grafische verwerkingseenheid, of de GPU, heeft uitgevonden en die geeft de toekomst van de hele industrie vorm. Het breidt zijn activiteiten nu uit op gebieden zoals 5G, terwijl het in het GPU segment innoveert.

Hoe verdient NVIDIA geld?

Het bedrijf maakt en distribueert GPU's of chips die worden gebruikt voor gaming en pc's. Daarnaast breidde het zijn activiteiten uit naar andere gerelateerde gebieden zoals AI of 5G.

NVIDIA verkoopt zijn producten en diensten aan computerfabrikanten, autofabrikanten, kaartenbedrijven, internet- en cloudserviceproviders, om er maar een paar te noemen. Het bedrijf biedt werk aan bijna 19.000 mensen.

Hoe heeft NVIDIA de afgelopen jaren gepresteerd?

De aandelenkoers van NVIDIA handelt dicht bij zijn recordhoogten en presteerde de afgelopen jaren gemiddeld beter dan de rest van de markt. Dit komt omdat de technologiesector als eerste herstelde van de door pandemie veroorzaakte recessie, aangezien consumenten zich moesten aanpassen aan nieuwe trends zoals thuiswerken. Huishoudens investeerden in nieuwe computers en software en NVIDIA was er om de juiste producten en oplossingen te leveren aan haar zakenpartners.

Bovendien ontdekte de wereld, na de geleidelijke heropening van de economie, dat knelpunten in de bevoorrading van invloed zijn op de toeleveringsketen. Als gevolg hiervan leidde een tekort in de chipproductie industrie tot hogere prijzen voor de meeste NVIDIA producten, wat de financiële en beursprestaties nog verder verbeterden.


NVIDIA fundamentele analyse

De fundamentele analyse is essentieel bij het waarderen van een bedrijf. In de volgende secties richten we ons op NVIDIA's omzet, winst per aandeel, de koers-winstverhouding, het dividendrendement en de cashflow positie.

NVIDIA's inkomsten

De omzetpositie van een bedrijf laat zien hoeveel het over een periode heeft verkocht. De inkomsten worden gerapporteerd in de resultatenrekening en inkomstenprognoses helpen beleggers de aandelenkoers van het bedrijf te waarderen in verhouding tot de toekomstige kasstromen.

In het geval van NVIDIA zijn de inkomstenverwachtingen voor dit jaar meer dan $ 16 miljard, naar verwachting verdrievoudigen ze in de komende vijf jaar. Maar dit zijn natuurlijk slechts schattingen. Nauwkeurigere informatie kun je vinden in het kwartaalverslag over de winst en door de forward guidance van het management te volgen.

NVIDIA's winst per aandeel

Zoals de naam al doet vermoeden, geeft de winst per aandeel of WPA de nettowinst weer die het bedrijf per aandeel heeft gemaakt. Hoe groter het getal, hoe beter de aandelenkoers, en het helpt beleggers om de marktschattingen voor de driemaandelijkse WPA te kennen. Als de markt zich schrap zet voor een hogere schatting en de feitelijke gegevens de verwachtingen missen, zal de aandelenkoers zich onmiddellijk aanpassen, zelfs als een bedrijf erin slaagt om winst te maken, 

De winst per aandeel van NVIDIA wordt tegen het einde van 2021 verwacht op $ 2,43 en zal geleidelijk stijgen - naar meer dan het dubbele in 2024 en meer dan het drievoudige in 2026.

K/W-verhouding van NVIDIA

De K/W-ratio of de koers-winstverhouding laat zien hoeveel beleggers vandaag bereid zijn te betalen voor één dollar die het bedrijf aan winst genereert. Zoals de naam van de ratio suggereert, deelt de K/W-ratio de huidige marktprijs van één aandeel door de winst per aandeel.

Als de winst op jaarbasis wordt berekend, hebben beleggers door de twee te delen een idee hoe lang het duurt voordat het bedrijf de investering heeft terugverdiend tegen de huidige marktprijs. NVIDIA handelt in 2021 bijvoorbeeld tegen een koers-winstverhouding van 90,85, wat betekent dat het bedrijf meer dan 90 jaar nodig heeft om genoeg geld te verdienen om je investering terug te betalen.

Hoe hoger de K/W-ratio, hoe onaantrekkelijker het bedrijf is. Sommige beleggers zijn echter bereid hoge prijzen te betalen als de verwachte toekomstige kasstromen wijzen op een intrinsieke waarde voor de aandelenkoers van het bedrijf die groter is dan de huidige marktprijs. Zo zal de K/W-ratio van NVIDIA naar verwachting in 2026 tot slechts 28,5 dalen, veel lager dan de huidige waarde.

Dividendrendement van NVIDIA

Dividenden zijn een manier om de investeerders van een bedrijf te belonen. NVIDIA is een dividendbetalend bedrijf met een dividenduitkeringsratio van 3,84% en een dividendrendement van 0,07%.

Het dividendrendement geeft het percentage van de aandelenkoers van het bedrijf weer dat het per jaar betaalt. Daarom kan het rendement dalen bij een sterke prijsstijging, als het bedrijf zijn dividend niet verhoogt. NVIDIA heeft zijn dividend de afgelopen vijf jaar met 6,83% verhoogd.

NVIDIA's cashflow

Een andere fundamentele maatstaf waarop beleggers zich graag concentreren, is de vrije kasstroom positie. De vrije kasstroom laat zien hoeveel er over is na het betalen van alle bedrijfsuitgaven.

Een aanzienlijke vrije kasstroompositie is wenselijker dan een kleine positie, want daarmee kan het bedrijf onder andere de uitbreiding naar nieuwe markten financieren, zijn onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten financieren en meer mensen in dienst nemen om het bedrijf te laten groeien. De vrije kasstroompositie van NVIDIA in 2021 wordt voorspeld op $ 4,597 miljard en is tegen het einde van 2025 naar verwachting $ 10,22.

Waarom NVIDIA aandelen kopen?

NVIDIA gaat als een van de leiders van de branche mee in de technologische golf. Het was een van de eerste namen die zijn aandelenkoers zag herstellen na de daling door covid-19 pandemie en een die ook profiteerde van de economische heropening.

Hier zijn een paar redenen om te overwegen waarom het goed kan zijn om NVIDIA aandelen te kopen:

 • De Covid-19 pandemie heeft geleid tot een verschuiving in het consumentengedrag. Technologiebedrijven liepen voorop toen nieuwe trends opkwamen, wat aantoont dat digitalisering de weg vooruit is.
 • Sterke vrije kasstroompositie
 • Het bedrijf werkt met een brutowinstmarge van 63,76%, hoger dan het gemiddelde in de sector van 49,04%.

Tip van een expert voor het kopen van NVIDIA aandelen

De aandelenkoers van NVIDIA is de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gestegen, maar de trends in de sector suggereren dat meer groei waarschijnlijk is. Het is vrijwel nooit slecht om op marktsterkte te kopen, en dergelijke beleggers kunnen zich richten op het verkrijgen van blootstelling aan NVIDIA aandelen zolang de prijs flinke pieken en dalen doormaakt, een patroon dat zich doorgaans vormt in groeimarkten.
- maxcoupland
Koop vandaag nog NVIDIA aandelen!

5 dingen om te overwegen voordat je NVIDIA aandelen koopt

Voordat je besluit om in een bedrijf te investeren, is het verstandig om wat onderzoek te doen om het bedrijf en het investeringsproces beter te begrijpen.

Begrijp het bedrijf

Het uitgangspunt is om te begrijpen wat het bedrijf doet en hoe het geld verdient. Winstgevendheid is essentieel, maar dat geldt ook voor de huidige en toekomstige kasstroompositie, het dividenduitkeringsbeleid, de trends in de sector, enz. De fundamentele analyse helpt bij het verkrijgen van een beter beeld van het bedrijfsmodel van het bedrijf en biedt een basis voor het vergelijken van de financiële prestaties met de leeftijdsgenoten. Op deze manier kunnen beleggers twee of meer bedrijven vergelijken en beslissen of het de marktprijs voor één aandeel waard is.

Begrijp de basisprincipes van beleggen

Beleggers hebben geen geavanceerde knowhow nodig, maar het helpt wel om de basisprincipes van beleggen te begrijpen. Dingen zoals vrije cashflow, koers-winstverhouding, soorten orders die moeten worden gebruikt bij het handelen en het berekenen van een margestorting zijn slechts enkele voorbeelden die helpen bij het investeringsproces.

Kies zorgvuldig je broker

Beleggers kiezen om verschillende redenen voor een broker. Afhankelijk van de strategie kan de ene namelijk geschikter zijn dan de andere. Als belegger wil je bijvoorbeeld de aangeboden spreads controleren, de soorten orders die je kunt gebruiken, of short selling is toegestaan en tegen welke kosten, wat de commissies van de broker zijn, wat de voorwaarden zijn voor een margestorting en hoe lang het duurt voordat het geld wordt gestort of opgenomen.

Bepaal hoeveel je wilt investeren

De volgende stap in het investeringsproces is om te beslissen hoeveel je wilt beleggen. Om te beginnen zou je nooit geld moeten investeren dat je je niet kunt veroorloven te verliezen. Verder is het verstandig om na het financieren van een handelsaccount de investeringen over meerdere markten, segmenten en industrieën te spreiden om diversificatievoordelen te verkrijgen en te voorkomen dat je investering maar aan één bedrijf is blootgesteld. Geld lenen om een aandeel te kopen is niet verstandig en hefboomwerking kan tegen je werken. Hoewel hefboomwerking de winsten vergroot, kan het ook tot grotere verliezen leiden, omdat de handelsrekening kwetsbaarder is voor een kleine terugval op de markt.

Bepaal een doel voor je investering

Dan de laatste vraag, waarom wil je beleggen? Wat is het doel van jouw belegging in de aandelenmarkt? Is het de wens om een deel van een winstgevend bedrijf te bezitten of gewoon het feit dat je de producten of diensten leuk vindt? Beleg je voor de lange of korte termijn? Het stellen van doelen betekent plannen, en planning leidt tot een verbeterd geldbeheersysteem.

De bottom line bij het kopen van NVIDIA aandelen

NVIDIA is een innovatief bedrijf in de elektronica industrie. Het werkt met een brutowinstmarge die groter is dan het gemiddelde in de sector, en het is een visueel computerbedrijf.

Beleggers die NVIDIA aandelen willen kopen, kunnen op zoek naar de beste broker, een rekening openen, de NVIDIA aandelen opzoeken en een bestelling plaatsen. Er kan worden gehandeld tegen de marktprijs of op een vooraf bepaald eventueel toekomstig niveau. In het laatste geval helpen lopende orders om de broker te vertellen wanneer de order moet worden uitgevoerd.

Beleggers die er nog niet klaar voor zijn, kunnen ervoor kiezen ander educatief materiaal te lezen voordat ze echt geld aan de aandelenmarkt besteden. Het openen van een demo-account bij de broker helpt ook bij het identificeren van de beschikbare markten om te handelen, de functies van het handelsplatform en hoe de broker de orders uitvoert.

Alternatieve aandelen

Mediaset logo
Mediaset
GETVF
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...
Aker Solutions logo
Aker Solutions
AKRTF
...
...

Veel gestelde vragen

 1. Ja. Om dit te doen, moet je ervoor zorgen dat je één van de orders gebruikt die beschikbaar zijn op het handelsplatform van de broker. Als de prijs van één NVIDIA aandeel bijvoorbeeld naar $ 250 stijgt en je kocht het voor $ 200, wil je misschien een deel van de winst beschermen. Om dit te doen, kun je een stop loss order gebruiken en deze boven je originele aankoopprijs instellen, bijvoorbeeld op $ 225. Als de aandelenkoers dan tot $ 225 daalt, haalt de broker je uit de positie terwijl je account nog steeds gedeeltelijke winst boekt. In het ideale geval stel je de stop loss order in op een niveau dat niet wordt bereikt met een kleine terugval en dat zo mogelijk nog steeds winst oplevert.

 2. NVIDIA is beursgenoteerd in de Verenigde Staten en Amerikaanse bedrijven die ervoor kiezen om een dividend uit te keren, doen dit elk kwartaal. Dit is een groot verschil tussen Amerikaanse en Europese bedrijven, aangezien deze laatste meestal maar één keer per jaar dividend uitkeren. Veel beleggers kiezen ervoor om hun dividenden te herbeleggen, wat betekent dat ze bereid zijn hun winst verder te laten oplopen. Als je hier ook naar op zoek bent, dan is een driemaandelijks dividend beter dan een dividend dat slechts eenmaal per jaar wordt uitgekeerd.

 3. Alle beleggingen hebben een bepaald risico. De beurskoersen kunnen omhoog of omlaag gaan, en het kopen van NVIDIA aandelen garandeert niet dat de prijs opwaarts kan blijven gaan. Ook de investeringsstrategie is belangrijk. Sommige handelaren kopen aandelen op marge, omdat ze extra willen profiteren van de opkomst van een aandeel. Handelen op marge is riskanter omdat hefboomwerking ook verliezen vergroot, niet alleen winsten. Om het risico beter te beheren, kun je als handelaar ook slechts een bepaald percentage van de handelsrekening in een bepaald aandeel beleggen en het risico spreiden door de investering te spreiden over meerdere sectoren en bedrijven.

 4. Het zou niet de eerste keer zijn. Beleggers die historische prijzen en economische recessies analyseren, herinneren zich misschien de internetzeepbel aan het einde van de jaren negentig, toen internetaandelen instortten. Nadat de zeepbel tot dalende aandelenkoersen leidde, herstelden de aandelen zich van hun dieptepunt, want de technologiesector bleek veerkrachtig. Of het nu in een zeepbel zit, zou niet uit moeten maken - zolang handelaren maar orders gebruiken om hun investeringen veilig te stellen.

 5. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zorg er eerst voor dat je altijd stop loss orders gebruikt en update deze regelmatig met de bewegingen van koersen; je kunt ook kiezen voor een trailing stop loss order die automatisch wordt bijgewerkt op basis van de prijswijzigingen. Ten tweede, zorg ervoor dat je handelt met een gereguleerde broker die het geld van de klant scheidt van het geld dat nodig is om het bedrijf te runnen. Op deze manier beschermt de toezichthouder de klant als er iets gebeurt met de broker. Ten derde, zoek naar brokers die bescherming bieden tegen een negatief saldo.

 6. De NVIDIA aandelenkoers is de afgelopen jaren sterk gegroeid, maar dit betekent niet dat de bullish run snel zal stoppen. Het betekent ook niet dat de markt niet kan dalen. Een ding om te overwegen is de bull / bear lijn. Er wordt gezegd dat een markt de bearmarkt betreedt als deze daalt tot meer dan 25% onder het hoogtepunt. Zolang er geen correctie is, blijft de bias bullish, dus nieuwe all-time highs zijn niet alleen mogelijk, maar ook waarschijnlijk.