Home » News » Wall Street bleef kalm, omdat beleggers aarzelden in afwachting van grote bedrijfsresultaten.

Wall Street bleef kalm, omdat beleggers aarzelden in afwachting van grote bedrijfsresultaten.

News Team

De belangrijkste indices van Wall Street vertoonden maandag een zwakke daling, omdat beleggers even op adem moesten komen na de rally van de week ervoor. Ze wachtten op de resultaten van grote bedrijven, die van invloed zouden kunnen zijn op de vraag of de markten hun recordhoogtes zouden behouden of juist zouden dalen.

De Dow Jones Industrial Average daalde 89,46 punten, ofwel 0,21%, tot 43.186,45, de S&P 500 verloor 4,31 punten, ofwel 0,07%, tot 5.860,36 en de Nasdaq Composite steeg 3,00 punten, ofwel 0,01%, tot 18.491,32.

De rendementen op staatsobligaties stegen, waarbij het rendement op de belangrijkste 10-jarige obligatie zelfs steeg tot 4,14%. Dit zette druk op rentegevoelige aandelen.

De vastgoedsector verloor 0,8% te midden van bredere marktdalingen. Consumer Discretionary daalde met 0,7%, gecompenseerd door Tesla en Amazon.com , die respectievelijk met 1,5% en 1,2% daalden.

Van de zogenaamde Magnificent Seven-groep van aandelen daalden de meeste. Nvidia en Alphabet wonnen echter respectievelijk 1,6% en 0,2%.

De meeste chipaandelen daalden eveneens licht, waardoor de bredere Semiconductor-index met 0,2% daalde.

De stijging van 5% van Boeing hield de verliezen op de Dow binnen de perken, nadat bekend werd dat werknemers konden stemmen over een nieuwe deal om een kostbare staking van vijf weken te beëindigen.

Een over het algemeen positieve start van het kwartaalwinstseizoen en optimistische economische gegevens hadden de indexen de afgelopen twee weken omhoog gestuwd. De drie belangrijkste indexen boekten vrijdag een zesde opeenvolgende week van winst, in hun beste winnende reeks tot nu toe dit jaar.

“Wat we vandaag zien, is een markt die even op adem komt en waarschijnlijk een aantal van de sterke winsten van vorige week consolideert”, aldus Peter Cardillo, hoofdeconoom van Spartan Capital Securities.

“De markt sloot vorige week op recordhoogtes en blijft, ondanks de stijgende rendementen, veerkrachtig omdat de winsten beter zijn dan verwacht.”

Optimisme over winsten bleef bestaan voorafgaand aan de 114 S&P 500-bedrijven die deze week hun resultaten moeten rapporteren, waaronder Tesla, Coca-Cola en Texas Instruments. Van de bedrijven die tot en met vrijdag hun resultaten rapporteerden, overtrof 83,1% de winstramingen, volgens gegevens verzameld door LSEG.

Risico’s zoals de toenemende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, stijgende rendementen op Amerikaanse staatsobligaties en enige volatiliteit in de aanloop naar de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen zetten aandelen echter onder druk.

Op de bredere markten trokken de transacties waarvan verwacht werd dat ze goed zouden presteren als de Republikeinse kandidaat Donald Trump in november zou winnen, biedingen aan, aangezien peilingen lieten zien dat de kansen van de voormalige Amerikaanse president verbeterden. [MKTS/GLOB]

“Naarmate de verkiezingsdatum nadert, kunnen zelfs kleine veranderingen in krappe peilingen voor grillige schommelingen in het marktsentiment zorgen”, aldus analisten van Danske Bank.

Spirit Airlines schoot met 33% omhoog nadat het bedrijf een overeenkomst bereikte om de deadline voor schuldsanering met twee maanden te verlengen.

Humana steeg 2,3% nadat uit een rapport bleek dat Cigna de fusiegesprekken met de zorgverzekeraar had hervat.

De hele week door worden er gegevens gepubliceerd over de verkoop van huizen, flash-PMI’s en rapporten over duurzame goederen, evenals het Beige Book van de Federal Reserve.

Fed-functionarissen Neel Kashkari, Jeffrey Schmid en Mary Daly zullen die dag spreken.

Op de NYSE waren er 1,79 keer zoveel dalende als stijgende emissies. Op de Nasdaq was de verhouding 1,74 keer zo groot.

De S&P 500 noteerde 29 nieuwe 52-weken hoogtepunten en geen nieuwe dieptepunten, terwijl de Nasdaq Composite 44 nieuwe hoogtepunten en 12 nieuwe dieptepunten noteerde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-st-muted-as-investors-pause-ahead-of-big-corporate-earnings/