Arm schrapt tot 1000 banen na de mislukte deal met Nvidia
De overname van Arm door Nvidia ging niet door na hindernissen in de regelgeving, en nu moet het bedrijf een aantal moeilijke keuzes maken.
De Britse chipontwerper Arm maakte eerder vandaag bekend dat het van plan is om maar liefst 1000 banen te schrappen om ervoor te zorgen dat het bedrijf blijft bestaan.
Deze laatste ontwikkeling komt nadat de geplande overname van het bedrijf door de Amerikaanse chipfabrikant Nvidia niet doorging.
Britse regelgevende instanties waren tegen de deal omdat ze dachten dat het Nvidia te veel macht zou geven op de halfgeleidermarkt, wat op de lange termijn het concurrentievermogen en de kwaliteit van de chips die worden vervaardigd, zou verminderen.
Een woordvoerder van Arm vertelde eerder vandaag aan CNBC dat het bedrijf momenteel wereldwijd 6.400 mensen in dienst heeft. Het bedrijf moet echter meer dan duizend banen schrappen om het juiste evenwicht te bewaren. De woordvoerder zei:
“Zoals elk bedrijf herziet Arm voortdurend zijn bedrijfsplan om ervoor te zorgen dat het bedrijf de juiste balans heeft tussen kansen en kostendiscipline. Helaas omvat dit proces ook voorgestelde ontslagen bij het wereldwijde personeelsbestand van Arm. Als de voorstellen doorgaan, verwachten we dat ongeveer 12-15% procent van de mensen in Arm wereldwijd wordt getroffen.”
Arm is gevestigd in Cambridge, het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf is echter eigendom van de Japanse financiële gigant SoftBank, die de halfgeleiderontwerper in 2016 voor 32 miljard dollar verwierf.
SoftBank had ermee ingestemd om Arm aan Nvidia te verkopen, maar het bezwaar van het Britse antitrustbureau bracht de deal in gevaar.
Arm is een van de meest toonaangevende ontwerpers van halfgeleiders ter wereld en de regelgevende instanties wilden niet dat de overname gevolgen zou hebben voor de wereldwijde chipmarkt.
Het bedrijf ontwerpt chips die worden gebruikt door enkele van 's werelds toonaangevende technologiebedrijven, waaronder Apple voor zijn iPad, Amazon voor zijn Kindles en autofabrikanten in hun auto's.