Home » News » Qualcomm-aandelen dalen nadat de Outlook-weergaven van Chipmaker in juni-kwartaal zijn gemist

Qualcomm-aandelen dalen nadat de Outlook-weergaven van Chipmaker in juni-kwartaal zijn gemist

News Team

De aandelen van Qualcomm (QCOM) daalden donderdag nadat de maker van de draadloze chip een gemengd kwartaalrapport van maart had afgeleverd en onder de doelstellingen van Wall Street voor het kwartaal van juni kwam. QCOM-aandelen zakten meer dan 5% op het nieuws.

Het in San Diego gevestigde bedrijf zei eind woensdag dat het een gecorrigeerde $ 2,15 per aandeel verdiende op een omzet van $ 9,28 miljard in het fiscale tweede kwartaal dat eindigde op 26 maart. Analisten gepolst door FactSet hadden een winst van $ 2,15 per aandeel verwacht op een omzet van $ 9,09 miljard. Op jaarbasis daalden de inkomsten van Qualcomm met 33%, terwijl de verkoop met 17% daalde als gevolg van een vertraging in de verkoop van smartphones.

Voor het lopende kwartaal voorspelde Qualcomm een gecorrigeerde winst van $1,80 per aandeel op een omzet van $8,5 miljard. Wall Street voorspelde echter een winst van $ 2,17 per aandeel op een omzet van $ 9,13 miljard in het kwartaal van juni.

Qualcomm zei dat de vooruitzichten voor het derde kwartaal van het boekjaar een weerspiegeling zijn van aanhoudende macro-economische tegenwind, zwakkere wereldwijde verkoop van mobiele telefoons en afname van kanaalvoorraden.

QCOM-voorraad daalt na rapport

Op de aandelenmarkt vandaag daalde het QCOM-aandeel met 5,5% om te sluiten op 106,58. Tijdens de reguliere sessie op woensdag daalde het QCOM-aandeel met 2,8% om te sluiten op 112,83.

“Terwijl we door deze uitdagende omgeving navigeren, blijven we gefocust op de kritieke factoren die we kunnen beheersen om sterker uit deze recessie te komen: onze toonaangevende technologische roadmap, best-in-class productportfolio, sterke klantrelaties en operationele efficiëntie,” Chief Executive Cristiano Amon zei in een persbericht.

Meer dan een dozijn Wall Street-firma’s verlaagden hun koersdoelen voor QCOM-aandelen na het teleurstellende rapport van het bedrijf.

Qualcomm verwacht nu dat de wereldwijde verkoop van smartphones dit jaar zal dalen in het hoge eencijferige percentage, vergeleken met de eerdere vooruitzichten voor een lage eencijferige daling. Het merkte op dat de vraag naar smartphones is verslechterd en zwak blijft in China.

Veel van de zwakke richtlijnen van Qualcomm zijn echter bedrijfsspecifiek, met bestellingen van klant Apple (AAPL) die opdrogen, zei UBS-analist Timothy Arcuri in een notitie aan klanten. Hij beoordeelt QCOM-aandelen als neutraal.

QCOM-aandelen staan op nummer 14 van de 36 aandelen in IBD’s fabless halfgeleiderindustriegroep, volgens IBD Stock Checkup. Qualcomm heeft een middelmatige IBD Composite Rating van 65 van de 99.

Halfgeleideraandelen trekken zich terug

Naast de QCOM-aandelen, waren er ook andere halfgeleideraandelen die donderdag op winstrapporten evolueerden, waaronder Macom Technology Solutions (MTSI), Qorvo (QRVO), SiTime (SITM) en Synaptics (SYNA).

Macom, SiTime en Synaptics overtroffen de schattingen voor het kwartaal van maart, maar verlaagden hun vooruitzichten voor het kwartaal van juni, daarbij verwijzend naar hoge chipvoorraden in het verkoopkanaal.

Op donderdag daalde het aandeel Macom met 3,8%, SiTime crashte met 20,7% en Synaptics kelderde met 16,2%.

Ondertussen overtrof Qorvo de schattingen van het kwartaal van maart, maar bood gemengde vooruitzichten voor het kwartaal van juni. Het voorspelde echter een sterke terugval in het bedrijfsleven in het kwartaal van september, dankzij contentwinsten in Apple’s iPhone 15-handsets.

Het aandeel Qorvo steeg donderdag 0,4% en sloot op 93,99.

Source: https://buystocks.co.uk/news/qualcomm-stock-drops-after-chipmakers-june-quarter-outlook-misses-views/