Home » News » 3 takeaways na de resultaten van Q1 van Berkshire Hathaway

3 takeaways na de resultaten van Q1 van Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway zag zijn aandelenbeleggingen in het eerste kwartaal van 2022 in waarde dalen. Het rapporteerde aanzienlijk lagere winsten, maar kocht meer aandelen in de marktdip.

Een van de meest verwachte gebeurtenissen op de aandelenmarkt vond dit weekend plaats. Berkshire Hathaway presenteerde zijn financiële rapporten voor het eerste kwartaal van het jaar, en de persconferentie die werd georganiseerd door Warren Buffett en Charlie Munger werd nauwlettend gevolgd door beursinvesteerders van over de hele wereld.

De Amerikaanse aandelenmarkt daalde in de eerste vier maanden van het jaar en maakt een van de slechtste starts van het jaar ooit. Beleggers wilden weten wat Warren Buffett en Charlie Munger, ervaren beleggers, van de markt denken en wat ze in het eerste kwartaal deden?

Dit zijn drie takeaways van de conferentie:

  • Berkshire Hathaway rapporteerde een aanzienlijke winstdaling
  • Buffett en Munger gebruikten de geldstapel om meer aandelen te kopen
  • Het oliebelang van het bedrijf overschrijdt $40 miljard

Inkomsten gedaald in Q1 2022

De winst daalde in het eerste kwartaal van het jaar tot $5,4 miljard. Dat is een daling van ruim 50% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en lager dan de analisten hadden verwacht.

Buffett en Munger kochten meer aandelen

Berkshire gebruikte zijn contanten om meer aandelen te kopen tijdens de marktdip. Tussen 1 januari en 18 februari kocht het aandelen ter waarde van $2,2 miljard, en tussen 21 februari en 15 maart investeerde het nog eens $41 miljard.

Berkshire kocht in het eerste kwartaal voor $51,856 miljard aan aandelen en verkocht $10,308 miljard.

Meer dan $40 miljard geïnvesteerd in oliemaatschappijen

Buffett en Munger kochten olie-aandelen in het eerste kwartaal van 2022. Tijdens de persconferentie zeiden de twee dat de overgang naar groene energie waarschijnlijk lang zou duren, wat hun investering van $40 miljard in oliemaatschappijen rechtvaardigde.

Berkshire’s investeringen in de olie-industrie zijn gericht op Chevron en Occidental Petroleum.

Kortom, Berkshire kreeg een klap in het eerste kwartaal, maar gebruikte zijn geldstapel om aandelen te kopen. Buffett stemde ermee in om Alleghany, een verzekeringsmaatschappij, te kopen en meer te investeren in HP en Occidental Petroleum.