Home » News » 4 large-capaandelen om te kopen voor de kwartaalwinst

4 large-capaandelen om te kopen voor de kwartaalwinst

De komende week staat vol met large-capaandelen die hun financiële prestaties voor het laatste kwartaal rapporteren. Dit zijn vier namen om naar te kijken: Target, Snowflake, Kroger en Salesforce.

Het conflict in Oekraïne heeft de laatste tijd misschien alle krantenkoppen gehaald, maar beleggers moeten ook letten op het aanhoudende winstseizoen. Veel grote bedrijven rapporteren deze week hun kwartaalresultaten, zoals Target, Snowflake, Kroger en Salesforce.

Een large-capaandeel, ook wel bekend als een big-cap, is een aandeel met een marktkapitalisatie van meer dan $10 miljard. Marktkapitalisatie wordt berekend door de prijs/aandeel te vermenigvuldigen met het aantal uitstaande aandelen.

Target

Target (NYSE:TGT) presenteert zijn kwartaalresultaten op dinsdag 1 maart. Beleggers verwachten een winst per aandeel van $2,85 voor het kwartaal, en het bedrijf heeft de afgelopen 12 opeenvolgende kwartalen beter dan verwachte winst per aandeel behaald.

Target is een van de langst dividend betalende bedrijven in de Verenigde Staten. Het heeft zijn jaarlijkse dividend de afgelopen 53 jaar verhoogd en het dividendrendement op termijn bedraagt 1,81%. De aandelenkoers is YTD met -13,92% gedaald.

Snowflake

Snowflake (NYSE:SNOW) is een Amerikaans IT-bedrijf dat cloudgebaseerde dataplatforms levert. Het rapporteert de financiële prestaties voor het afgelopen kwartaal op 2 maart en beleggers verwachten een winst per aandeel van $0,3 voor het kwartaal. Als het presteert zoals verwacht, zou dit het tweede opeenvolgende positieve kwartaal zijn voor Snowflake.

Het bedrijf opereert met een brutowinstmarge voor de afgelopen twaalf maanden van 60,32% en wordt gewaardeerd op $82,52 miljard tegen de huidige marktprijs.

Kroger

Kroger (NYSE:KR) is een van de oudste Amerikaanse retailers en rapporteert zijn kwartaalresultaten op 3 maart. Beleggers verwachten een winst per aandeel van $0,73 voor het kwartaal, en de geschatte jaarlijkse omzet voor de fiscale periode die eindigt op januari 2023 is $139,57 miljard.

De aandelenkoers van Kroker is de afgelopen twaalf maanden met +43,35% gestegen.

Salesforce

Salesforce (NYSE:CRM) rapporteert zijn kwartaalresultaten op 1 maart om 14:00 uur PT . Beleggers verwachten voor het kwartaal een winst per aandeel van $0,75, in lijn met dezelfde periode vorig jaar.

Salesforce is een Amerikaans IT-bedrijf dat cloud computing-oplossingen ontwikkelt en wereldwijd software voor klantrelatiebeheer levert. Het werkt met een brutowinstmarge van 72,02% in de afgelopen twaalf maanden en de aandelenkoers is dit jaar met 18,12% gedaald.