Home » News » 4 lucht, ruimtevaart,- en defensieaandelen om te kopen tijdens conflict in Oost-Europa

4 lucht, ruimtevaart,- en defensieaandelen om te kopen tijdens conflict in Oost-Europa

4 lucht, ruimtevaart,- en defensieaandelen om te kopen tijdens conflict in Oost-Europa

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne zette westerse landen ertoe aan wapens naar Oekraïne te sturen om zichzelf te verdedigen. Dus wat zijn de beste lucht, ruimtevaart,- en defensieaandelen om te kopen?

Een week na het conflict tussen Rusland en Oekraïne reageerden de westerse landen met enorme economische sancties tegen de indringer, Rusland. Naast maatregelen die bedoeld waren om de Russische economie te verlammen, stuurden Europese landen Oekraïne ook meer wapens om zichzelf te verdedigen.

Uiteraard verhoogt dit de vraag naar wapens van wereldspelers. Bovendien kondigde Duitsland aan dat het voor het eerst sinds de wereldoorlog 100 miljard euro zou uitgeven om zich te bewapenen. Bovendien zou het elk jaar 2% van zijn BBP aan defensie besteden.

Wat zijn de beste lucht, ruimtevaart,- en defensieaandelen om te kopen? Dit zijn vier suggesties: Raytheon Technologies, Lockheed Martin, Northrop Grumman en General Dynamics.

Raytheon Technologies

Raytheon Technologies (NYSE:RTX) is een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd lucht,  ruimtevaart,- en defensiesystemen levert. Dit is een bedrijf van 100 jaar oud en de aandelenkoers is YTD met 16,4% gestegen.

Het wordt momenteel verhandeld tegen een K/W-ratio van 20,85, en het bedrijf keert ook dividend uit. Het dividendrendement voor 2022 is 2,12% en zal naar verwachting in 2025 2,55% bedragen.

Lockheed Martin

Lockheed Martin (NYSE:LMT) werd opgericht in 1912 en is gevestigd in Bethesda, Maryland. Het biedt beveiliging en ruimtevaartproducten en diensten. De aandelenkoers handelt momenteel in de buurt van recordhoogtes.

Het bedrijf verhoogde zijn jaarlijkse dividend in de afgelopen 20 jaar en de dividenduitkeringsratio is 38,9%.

Northrop Grumman

Northrop Grumman (NYSE:NOC) is een ander Amerikaans bedrijf dat actief is in de lucht, ruimtevaart,- en defensie industrie. Het biedt onder meer vliegtuigsystemen en overlevingsoplossingen en werd opgericht in 1939.

De EBIT-marge voor de afgelopen 12 maanden bedraagt 21,01%, wat 119,30% hoger is dan de sectormediaan. Net als zijn collega's keert het ook een dividend uit, en dit werd de afgelopen 17 opeenvolgende jaren steeds verhoogd.

General Dynamics

General Dynamics (NYSE:GD) is actief in de lucht, ruimtevaart,- en defensie-industrie en werd opgericht in 1899. Het betaalt een jaarlijks dividend uit dat de afgelopen 8 opeenvolgende jaren groeide. De aandelenkoers is in de afgelopen 12 maanden met 41,79% gestegen .