Home » News » Aandelen houden vast aan winsten, omdat volgens Powell renteverlagingen ‘ergens’ dit jaar waarschijnlijk zullen plaatsvinden.

Aandelen houden vast aan winsten, omdat volgens Powell renteverlagingen ‘ergens’ dit jaar waarschijnlijk zullen plaatsvinden.

News Team

Amerikaanse aandelen stonden woensdag hoger, nadat Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, herhaalde dat de Fed dit jaar waarschijnlijk de rente zal verlagen vanwege het “hobbige” pad naar beneden van de inflatie.

De S&P 500 (^GSPC) steeg ongeveer 0,3%, terwijl de Dow Jones Industrial Average (^DJI) ongeveer 0,1% daalde. De technologie-zware Nasdaq Composite (^IXIC) leidde de winst en steeg met meer dan 0,4% nadat de grote graadmeters dinsdag in een zee van rood sloten.

In een toespraak op Stanford University op woensdag verdubbelde Powell zijn overtuiging dat de inflatie zich op een “hobbige” weg naar 2% bevindt, maar dat functionarissen van de centrale bank verwachten de rente dit jaar “op een gegeven moment” te zullen verlagen.

De aandelenkoersen waren afgedwaald van hun sterke start van het jaar, omdat robuuste economische cijfers de hoop op drie renteverlagingen door de Fed ondermijnden. Beleggers hebben hun inzet teruggeschroefd tot het punt waarop zij een kleinere, latere versoepeling verwachten dan de beleidsmakers hadden verwacht.

De aandelenkoersen maakten de verliezen woensdagochtend echter goed, nadat een lezing van de prijzen die in de dienstensector werden betaald het laagste niveau sinds maart 2020 bereikten, wat wijst op een mogelijke toekomstige daling van de inflatie. Deze gegevens stonden in schril contrast met een soortgelijke lezing van de productiesector op maandag, waaruit bleek dat de inflatiedruk vorige maand toenam.

Eerder op de dag zei Raphael Bostic, president van de Fed van Atlanta, tegen CNBC dat hij verwacht dat de Fed in het vierde kwartaal zijn eerste renteverlaging zal doorvoeren.

In bedrijfsnieuws heeft Disney (NYSE: DIS) met succes de activistische investeerder Nelson Peltz afgeweerd in zijn zoektocht om bestuurszetels bij het bedrijf veilig te stellen, waarmee officieel een einde kwam aan een zeer omstreden proxy-strijd die de entertainmentgigant en zijn CEO Bob Iger al maanden teistert. Na het winnen van een stemming van de aandeelhouders om het bestuur intact te houden, daalden de aandelen van Disney met meer dan 2%.

Elders daalden de aandelen van Intel (INTC) met ongeveer 7% nadat het chipbedrijf scherpere operationele verliezen boekte in zijn gieterijactiviteiten.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-cling-to-gains-as-powell-says-rate-cuts-likely-at-some-point-this-year/