Home » News » Aandelen wisselend te midden van afnemende renteverlagingsverwachtingen.

Aandelen wisselend te midden van afnemende renteverlagingsverwachtingen.

News Team

Europese aandelen lieten kleine bewegingen zien en Aziatische aandelen daalden, nadat solide economische cijfers en hogere grondstoffenprijzen de speculatie aanwakkerden dat de rente nog langer hoger zal blijven.

De Stoxx 600 daalde minder dan 0,1%, terwijl futures wezen op verdere dalingen voor Amerikaanse aandelen. Staatsobligaties werden stabiel verhandeld nadat de 10-jaarsrente dinsdag het hoogste niveau sinds november bereikte.

De aandelen van Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. daalden toen het bedrijf fabrieksgebieden evacueerde na de sterkste aardbeving in Taiwan in 25 jaar, waardoor er onzekerheid ontstond over de productie bij ‘s werelds grootste maker van geavanceerde chips.

Mondiale aandelen hebben moeite om voort te bouwen op de sterke winsten van het voorgaande kwartaal nu beleggers hun kijk op de rentetarieven herijken. Beter dan geschatte cijfers over vacatures in de VS en orders voor fabrieksgoederen droegen bij aan de scepsis over het tempo van de versoepeling door de Federal Reserve.

Traders zullen zich later woensdag concentreren op de opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell en op Europese inflatiegegevens. Aan het einde van de week verschijnen er meer belangrijke banenstatistieken.

“We verwachten dat het voorzichtige risicoklimaat zal aanhouden in de Amerikaanse niet-agrarische loongegevens van vrijdag, omdat het mantra ‘goed nieuws is slecht nieuws’ blijft gelden”, aldus Jun Rong Yeap, strateeg bij IG Asia Pte. “De gegevens zullen een sleutelrol spelen bij het verder verschuiven van de marktrente.”

Swaptraders voorspellen momenteel een renteverlaging van ongeveer 65 basispunten dit jaar – minder dan de 75 basispunten die in de laatste ‘dot plot’-voorspellingen van de Fed worden gesignaleerd.

Een index van de dollar was weinig veranderd. De yen was ook vlak ten opzichte van de dollar, rond de 151 per dollar, en bleef rond het zwakste niveau van het jaar, wat de mogelijkheid van officiële interventie ter ondersteuning van de munt levend hield.

De yuan noteerde ondertussen dicht bij het zwakke uiteinde van zijn onshore handelsband, wat het jongste teken is dat een recente reeks positieve economische cijfers niet genoeg is geweest om de Chinese munt te ondersteunen.

In de grondstoffensector stabiliseerde de olie zich na een rally dinsdag, nadat een sectorrapport wees op een daling van de Amerikaanse voorraden ruwe olie. Goud steeg en breidde zijn rally over de afgelopen zes sessies uit, terwijl Bitcoin boven de $66.000 uitkwam.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-fall-as-rate-cut-hopes-begin-to-fade/