Home » News » Aandelen stijgen nu Powell de rente niet meer verhoogt; Appel aan dek.

Aandelen stijgen nu Powell de rente niet meer verhoogt; Appel aan dek.

News Team

Amerikaanse aandelenfutures gingen donderdag hoger, terwijl de dollar daalde ten opzichte van zijn mondiale sectorgenoten en de rente op staatsobligaties stabiel bleef, nadat beleggers reageerden op een gemengde reeks berichten van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve en keken naar de publicatie van de laatste kwartaalcijfers van Apple na de slotbel.

De aandelen gingen hoger tijdens de middagsessie op 1 mei, maar moesten het grootste deel van die winsten inleveren tijdens het laatste handelsuur na de tweedaagse beleidsvergadering van de Fed.

De centrale bank hield de rente stabiel tussen 5,25% en 5,5% en zei dat ze meer tijd en gegevens nodig had voordat ze er vertrouwen in kon krijgen dat de inflatie terugkeert naar de doelstelling van 2%.

Het agressieve standpunt weerspiegelde echter een waarschuwing: Powells afwijzing van een aanstaande renteverhoging, die samen met plannen om het tempo van de verkoop van staatsobligaties op de balans van $7,4 biljoen te vertragen, de aanvankelijke bullishheid van de markt teweegbracht.

“Ik denk dat het onwaarschijnlijk is dat de volgende renteverhoging een renteverhoging zal zijn. Ik zou zeggen dat het onwaarschijnlijk is”, zei Powell tegen verslaggevers in Washington. “Weet je, onze beleidsfocus is eigenlijk wat ik net noemde… namelijk hoe lang het beleid restrictief moet blijven.”

Toen de markten echter terugkeerden naar het ‘hoe lang’-gedeelte van zijn opmerkingen, gaven de aandelen bijna al hun winsten uit de late sessie terug, omdat de weddenschappen op een renteverlaging door de Fed tussen nu en het laatste deel van het jaar snel vervaagden.

Dat gezegd hebbende, hebben de aandelen, nu de rente op 2-jaars obligaties is gedaald van ongeveer 5,04% vlak voor het rentebesluit van de Fed naar ongeveer 4,929% aan het begin van de handel in New York, een soepeler startbaan op weg naar de sessie van donderdag, vóór de werkloosheidsclaims en de gegevens over fabrieksorders ervoor. de openingsbel.

Futures-contacten gekoppeld aan de S&P 500 zijn bij aanvang geprijsd op een winst van 34 punten, terwijl die gekoppeld aan de Dow Jones Industrial Average een stijging van 170 punten suggereren.

De op technologie gerichte Nasdaq, die het meest gevoelig is voor rentewijzigingen, staat 160 punten hoger genoteerd, terwijl de winsten van Apple na de afsluiting worden verwacht.

De aandelen van Apple (AAPL) stonden in de premarket-handel 1% hoger op $171,02, maar zijn dit jaar nog steeds ruim 10% gedaald, omdat beleggers zich zorgen maken dat de teruglopende iPhone-verkopen en een gebrek aan AI-ambities de winsten in de komende kwartalen zullen tegenhouden.

Op de overzeese markten daalde de Europese Stoxx 600 in Frankfurt met 0,23%, terwijl Novo Nordisk, de Deense medicijnfabrikant die de afslankbehandelingen Ozempic en Wegovy introduceerde, met 2,7% daalde ondanks de succesvolle verkopen en een verbeterde winstvoorspelling.

De aandelen van Shell stegen ondertussen met 1,05% in Londen, wat de FTSE 100 hielp tot een winst van 0,32%, nadat de oliegigant sterker dan verwachte winsten over het eerste kwartaal van 7,7 miljard dollar boekte en plannen onthulde voor een terugkoop van 3,5 miljard dollar.

In Azië leidde een verrassende stijging van de yen van de ene op de andere dag tot discussies over interventie op de valutamarkt door het Japanse Ministerie van Financiën. Maar de winsten waren van korte duur en de yen stond voor het laatst genoteerd op 155,29 ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

De Nikkei 225 eindigde ondertussen 0,09% lager in Tokio, terwijl de regionale MSCI ex-Japan benchmark 0,6% steeg. De aandelenmarkten in China waren gesloten vanwege de jaarlijkse viering van de Dag van de Arbeid.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-gain-as-powell-nixes-rate-hikes-apple-on-deck/