Home » News » Wall Street zakt terwijl de rente stijgt op basis van sterke cijfers.

Wall Street zakt terwijl de rente stijgt op basis van sterke cijfers.

News Team

De Amerikaanse aandelenindices daalden dinsdag, onder invloed van megacapaandelen en zorgverzekeraars, omdat beleggers zich zorgen gingen maken over de mogelijkheid van minder renteverlagingen dan verwacht van de Federal Reserve in de nasleep van sterke economische cijfers.

De aandelen van rentegevoelige groeiaandelen, waaronder Nvidia, Microsoft en Amazon, daalden elk met meer dan 1%, terwijl de 10-jaarsrente op Amerikaanse staatsobligaties steeg naar het hoogste niveau sinds eind november, zo blijkt uit de gegevens van dinsdag.

Uit de gegevens bleek dat zowel de fabrieksorders in de VS als de vacatures in februari de verwachtingen overtroffen.

De Dow Jones en de S&P 500 sloten maandag lager nadat sterker dan verwachte productiegegevens van het Institute for Supply Management (ISM) twijfels deden rijzen over de drie renteverlagingen van de Fed die zij tijdens de laatste beleidsvergadering had geschetst.

“We hadden die opwaartse verrassing met de ISM en nu maken mensen zich een beetje zorgen over een ander sterk cijfer deze vrijdag in termen van banen”, zegt David Russell, mondiaal hoofd marktstrategie bij TradeStation.

Uit de maandelijkse niet-agrarische loongegevens van vrijdag blijkt waarschijnlijk dat het aantal banen in maart is vertraagd, hoewel de gemiddelde inkomsten hoger zijn vergeleken met de voorgaande maand.

“Het idee van drie bezuinigingen dit jaar… dat is waar mensen zich deze week zorgen over maken”, zei Russell.

Handelaren schatten een kans van bijna 57% in dat de Fed de rente in juni met minstens 25 basispunten zal verlagen en in 2024 nog twee verlagingen zullen zien, volgens de FedWatch-tool van de CME-groep.

De CBOE Volatility-index, de angstmeter van Wall Street, bereikte dinsdag een hoogste punt in twee weken.

Beleggers zullen op zoek gaan naar meer aanwijzingen in de commentaren van een groot aantal Fed-functionarissen, waaronder New York Fed-president John Williams, Cleveland Fed-president Loretta Mester en San Francisco-president Mary Daly, die later op de dag zullen spreken.

Om 10:15 uur ET daalde de Dow Jones Industrial Average met 471,37 punten, of 1,19%, naar 39.095,48, de S&P 500 daalde met 57,57 punten, of 1,10%, naar 5.186,20, en de Nasdaq Composite daalde met 245,44 punten, of 1,50. %, op 16.151,40.

De sombere start van het nieuwe kwartaal volgt op het sterkste eerste kwartaal van de S&P 500 in vijf jaar. De drie belangrijkste indices bereikten vorige maand recordhoogtes, geholpen door optimisme rond kunstmatige intelligentie en verwachtingen over een versoepeling van het monetair beleid.

De aandelen van UnitedHealth, CVS Health en Humana daalden dinsdag tussen 6,2% en 13,5%, omdat de Amerikaanse overheid de vergoedingstarieven voor aanbieders van Medicare Advantage-zorgplannen ongewijzigd liet, wat een tegenslag was voor verzekeraars.

Tesla daalde met 4,9% nadat de autofabrikant de marktverwachtingen voor leveringen in het eerste kwartaal niet had nageleefd.

De aandelen van Calvin Klein-moederbedrijf PVH Corp daalden met 21,9% nadat de retailer een omzetdaling van ongeveer 11% in het eerste kwartaal had voorspeld. Peer Ralph Lauren verloor 4,3%.

Cryptocurrency- en blockchain-gerelateerde aandelen daalden en volgden een daling van meer dan 6% in bitcoin. Beursexploitant Coinbase, bitcoin-investeerder MicroStrategy en cryptominer Riot Platforms daalden tussen 4,2% en 7,9%.

Er waren meer dalende emissies dan de vooruitstrevende beleggers, met een ratio van 3,48 tegen 1 op de NYSE en een ratio van 3,90 tegen 1 op de Nasdaq.

De S&P-index noteerde 20 nieuwe hoogtepunten in 52 weken en drie nieuwe dieptepunten, terwijl de Nasdaq 27 nieuwe hoogtepunten en 69 nieuwe dieptepunten noteerde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-skids-as-yields-climb-on-strong-data/