Home » News » Aandelenmarkt vandaag: aandelen herstellen zich terwijl Powell vasthoudt aan het script voor renteverlagingen.

Aandelenmarkt vandaag: aandelen herstellen zich terwijl Powell vasthoudt aan het script voor renteverlagingen.

News Team

Amerikaanse aandelen gingen woensdag omhoog, terwijl technologiebedrijven zich terugtrokken na een steile uitverkoop, nadat beleggers het standpunt van Fed-voorzitter Jerome Powell, dat renteverlagingen dit jaar nog steeds waarschijnlijk zijn, verwerkten.

De technologie-zware Nasdaq Composite (^IXIC) steeg bijna 0,6% nadat techs dinsdag voor een scherpe daling van de aandelenkoersen in bredere zin leidden. De S&P 500 (^GSPC) voegde ook 0,5% toe, terwijl de Dow Jones Industrial Average (^DJI) 0,2% steeg, omdat beide indices verliezen van meer dan 1% boekten.

Powells getuigenis voor het Congres zou later een katalysator kunnen zijn voor aandelen, die twee dagen van verliezen hebben geleden, omdat de ‘Magnificent Seven’ trouwe Apple (NASDAQ: AAPL) en Tesla (NASDAQ: TSLA) de angst voor zeepbellen hebben aangewakkerd.

Beleggers zullen aandachtig luisteren naar eventuele afwijkingen door Powell van de veel herhaalde boodschap van de Fed-beleidsmakers dat er geen haast is om de rente te verlagen. Powell vertelde de wetgevers dat renteverlagingen waarschijnlijk “op een gegeven moment” in 2024 gerechtvaardigd zullen zijn. Beleggers zullen op zoek gaan naar meer duidelijkheid over deze kwestie, aangezien Powell de komende twee dagen vragen van wetgevers beantwoordt.

“Als de economie zich in grote lijnen ontwikkelt zoals verwacht, zal het waarschijnlijk passend zijn om ergens dit jaar te beginnen met het terugschroeven van het terughoudende beleid”, zei Powell tegen de House Financial Services Committee.

In individuele aandelen stegen de aandelen van de New York Community Bank (NYCB) ruim 7%. Het aandeel kelderde aanvankelijk na een bericht dat NYCB op jacht was naar investeerders die aandelen in het bedrijf wilden kopen. Maar de aandelen herstelden zich nadat de bank een nieuwe CEO aankondigde en een infuus van $1 miljard van een groep waartoe ook voormalig minister van Financiën Steven Mnuchin behoorde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stock-market-today-stocks-rebound-as-powell-sticks-to-script-on-rate-cuts/