HomeNewsAls de Microsoft-aandelenondersteuning mislukt, is dit het moment om te kopen

Als de Microsoft-aandelenondersteuning mislukt, is dit het moment om te kopen

News Team

Op het dieptepunt van deze week daalde het aandeel Microsoft met meer dan 31,5% ten opzichte van het hoogste punt ooit. Dat is de ergste daling in meer dan tien jaar.

De recente aandelenprestaties waren een zware pil voor de stieren van Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) om te slikken.

Nog maar een paar maanden geleden waren Alphabet Inc (GOOGL) (GOOG), Microsoft en Apple Inc (NASDAQ: AAPL) de relatief sterke leiders onder megacap-technologie. Ze waren de beste van het stel en doorstonden de verkoopdruk redelijk goed in vergelijking met leeftijdsgenoten.

Nu blijft alleen Apple in die groep (en wordt op dit moment feitelijk vergezeld door Tesla Inc (NASDAQ: TSLA).

Microsoft heeft voornamelijk solide kwartaalresultaten gerapporteerd en zelfs deze week leverde het een dividendverhoging van 10% op.

Tot nu toe heeft het er echter niet toe gedaan, aangezien de aandelen van Microsoft dinsdag nieuwe dieptepunten van 52 weken maakten. Laten we naar de grafiek kijken.

Wanneer Microsoft-aandelen kopen?

Wekelijkse grafiek van Microsoft-aandelen. Grafiek met dank aan TrendSpider.com.

Ik ging terug naar de afgelopen 12 jaar, terug naar 2010. Op dat moment moest Microsoft nog uitbreken over zijn hoogtepunt in het dot-com-tijdperk, maar de meeste van zijn grote terugvallen waren in het bereik van 15% tot 20%.

Buiten die terugval vallen er maar twee op: de correctie van 28% in 2010 en de correctie van 30,5% op de Covid-dieptepunten in maart 2020.

Er zijn slechts twee terugval van meer dan 30% – de covid-correctie en nu.

Op het dieptepunt van deze week daalde het aandeel Microsoft met 31,5% ten opzichte van het hoogste punt ooit. Dit type correctie is dus ongebruikelijk, in ieder geval vergeleken met de afgelopen tien jaar.

Hoewel de terugtrekking moeilijk was, zijn de niveaus nu duidelijk.

De aandelen balanceren momenteel op het niveau van $ 240. Dat is de 50% retracement van het hoogste punt ooit naar het covid-laagtepunt in maart 2020. Het is ook waar het dieptepunt van dit jaar in het spel kwam, in juni.

Als dit niveau standhoudt, wil ik zien hoe Microsoft het doet bij een rebound naar $ 250. Daarboven opent de deur naar de voortschrijdende gemiddelden van 10 en 21 weken in de lage tot midden $ 260.

Aan de andere kant kan een pauze en sluiting onder de $ 240 de deur openen naar het gebied van $ 215 tot $ 225.

Hoewel dat een breed bereik is, zal de volatiliteit hoog zijn en moeten we ons bewust zijn van belangrijke zones in plaats van tot op het centniveau.

In elk opzicht bevat deze zone van $ 10 het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken, de retracement van 61,8% en het breakout-niveau van 2021 in de buurt van $ 225.

Voor wat het waard is, de 161,8% neerwaartse uitbreiding van het huidige bereik (gemeten vanaf de “D”-poot hoog naar de “C”-poot laag) komt in het spel rond de $ 210.

Hoewel dat de aandelen van Microsoft met ongeveer 40% zou doen dalen ten opzichte van de high, denk ik dat dit een gebied is waar stieren op de lange termijn worden gedwongen om de aandelen te kopen in plaats van te verkopen, gezien hoe goed dit bedrijf is.

In die zin lijkt het veel op de opzet in Alphabet.