Home » News » Amazon aandelen kopen of verkopen vóór de kwartaalcijfers van morgen?

Amazon aandelen kopen of verkopen vóór de kwartaalcijfers van morgen?

Amazon presenteert morgen de financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2022. Beleggers verwachten voor het kwartaal een winst per aandeel van $8,5.

De techsector in de Verenigde Staten kende een moeizame start van het handelsjaar. Nadat ze een deel van de eerdere verliezen hebben goedgemaakt, worden technologiebedrijven opnieuw verkocht.

Amazon, dat morgen zijn financiële prestaties voor de eerste drie maanden van het jaar rapporteert, daalde gisteren met meer dan 4%. Beleggers vonden het niet leuk dat Alphabet, het bedrijf achter Google, de marktschattingen miste, waardoor andere technologieaandelen daalden.

De aandelenkoers van Amazon verloor de afgelopen twaalf maanden ongeveer 18%, ondanks het feit dat het bedrijf voortdurend beter dan verwachte resultaten rapporteerde. Voor het eerste kwartaal van 2022 verwacht de markt een winst per aandeel van $8,5 en de geschatte jaarlijkse omzet voor de fiscale periode die eindigt op december 2022 is $540,24 miljard.

Hoe verdient Amazon geld?

Amazon haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit de online verkoop van fysieke en digitale producten. Dit deel van Amazon’s bedrijf maakt ongeveer 50% van alle inkomsten uit.

Bovendien wordt 3,6% van de omzet van Amazon gegenereerd door fysieke winkels. In de toekomst voegt het Prime-lidmaatschap nog eens 6,8% toe, terwijl Amazon Web Services en Third Party Services verantwoordelijk zijn voor de rest.

Wat zeggen analisten over de aandelenkoers van Amazon?

Van de 100 analisten die de aandelenkoers van Amazon volgen, is er 1 analist die een verkoopaanbeveling heeft uitgebracht en 1 heeft een neutrale. De rest heeft een koopadvies uitgebracht.

Meest recent hebben Rosenblatt, UBS, Citigroup en Cowen and Company hun koopadvies voor de prijs van Amazon aandelen behouden met een koersdoel van $3.000, $4.550, $4.100 en $4.400.