Home » News » Amazon daalt 12% na slechte kwartaalresultaten: veilig om te kopen?

Amazon daalt 12% na slechte kwartaalresultaten: veilig om te kopen?

Amazon maakte de financiële resultaten over het eerste kwartaal van het jaar bekend. Een enorme uitstroom van geld joeg beleggers de stuipen op het lijf en het aandeel daalde met meer dan 12%.

Deze week rapporteerden bedrijven uit de Amerikaanse technologiesector hun financiële kwartaalresultaten. Gisteren was het de beurt aan Amazon om dat te doen.

Beleggers verwachtten een winst per aandeel van $8,49 in het kwartaal, maar ze stonden voor een enorme verrassing. In plaats daarvan verloor Amazon geld in het kwartaal, de bottom line wijst op een winst per aandeel van -7,56 miljard dollar.

De operationele cashflow laat een enorme uitstroom zien. De koers daalde met 41% tot $39,3 miljard in de daaropvolgende twaalf maanden. Ook nam de vrije kasstroom af.

Interessant is dat de netto-omzet in het kwartaal met 7% is gestegen in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijfsresultaat daalde echter, waardoor het nettoresultaat een kwartaalverlies vertoonde.

Het aandeel reageerde prompt. Het dook ongeveer 12% en het is met 25,64% YTD gedaald.

AWS blijft een indrukwekkend groeipercentage houden

AWS groeide de afgelopen twee jaar met 34% per jaar en met 37% YoY in het eerste kwartaal. Hoewel het indrukwekkend was en veel bijdroeg aan de inkomsten van het bedrijf, vonden investeerders het interessant dat het groeipercentage lager is dan het groeipercentage van vergelijkbare producten van concurrenten zoals Google of Microsoft.

Met andere woorden, terwijl AWS groeit, verliest het momenteel marktaandeel aan concurrenten. Het management wijt de pandemie en de oorlog in Oekraïne voor de slechte resultaten.

Dit is het eerste verlies in zeven jaar voor Amazon.

Wat zeggen analisten?

Analisten waren niet onder de indruk van de slechte resultaten. In feite handhaafden de meeste analisten hun koopadvies in de nasleep van het kwartaalverslag.

Baird Patrick & Co, Deutsche Bank en RBC Capital Markets handhaafden bijvoorbeeld hun koopadvies met een koersdoel van respectievelijk $3.750, $3.500 en $3.500.

Al met al laat het kwartaalrapport een enorme uitstroom van geldmiddelen, een enorme aandelenuitgifte, enorme kosten en vooral verliezen zien. Bovendien verliest AWS marktaandeel.