HomeNewsMeta aandelen kopen na beter dan verwachte Q1 2022 resultaten?

Meta aandelen kopen na beter dan verwachte Q1 2022 resultaten?

Mircea Vasiu

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, steeg gisteren na de winstcijfers voor het eerste kwartaal van 2022. Het bedrijf rapporteerde een veel beter dan verwachte winst per aandeel.

2022 bracht de scherpste daling in de aandelengeschiedenis van Meta Platform, wat vragen opriep over de levensvatbaarheid van zijn bedrijfsmodel gericht op de metaverse. Het vervaagde echter allemaal toen gisteren, na de kwartaalresultaten, het aandeel van Meta met meer dan 17% steeg.

Een snelle blik op de belangrijkste details van de financiële prestaties van het eerste kwartaal van 2022 van gisteren laat ons zien dat de resultaten niet zo indrukwekkend zijn als de beursbeweging doet vermoeden. Zo stegen de totale opbrengsten wel, maar de stijging van de totale kosten en uitgaven was veel hoger – 31% vs. 7%.

Ook het bedrijfsresultaat daalde met 25% en zelfs het netto-inkomen daalde met 21%. Waarom steeg de aandelenkoers van Meta na de kwartaalresultaten?

Waarom steeg de aandelenkoers van Meta na de publicatie van de kwartaalresultaten?

Een van de redenen waarom het aandeel het beter deed, houdt verband met de stijging van het aantal dagelijkse actieve gebruikers. Het bedrijf voegde ongeveer drie miljoen nieuwe gebruikers toe, meer dan de markt verwachtte.

Ook verwachtte de markt een winst per aandeel van $2,56, en het bedrijf rapporteerde $2,72 over het kwartaal.

Hoe presteerde het aandeel dit jaar?

De aandelenkoers van Meta is dit jaar sterk gedaald, ondanks de sterke stijging van gisteren. Het verloor ongeveer 40% YTD, omdat investeerders niet hielden van de stijging van de kosten en de eenrichtingsweddenschap die het bedrijf aangaat op de metaverse.

De resultaten van gisteren en de marktreactie kunnen echter een keerpunt zijn voor Meta. In een tijd waarin de techsector onder druk staat, geeft de golf hoop aan investeerders die de tech-marktdip van 2022 kochten.

Wat zeggen analisten over de aandelenkoers van Meta?

Analisten zijn overwegend bullish. Van de 97 analisten die het bedrijf volgen, hebben 80 koopbeoordelingen afgegeven en 14 neutrale. Slechts 3 analisten hebben een verkoopadvies uitgebracht.

Meest recent behielden Evercore en Capital Depesche hun koopadvies, met een koersdoel van $325, respectievelijk $330/aandeel.