Home » News » AMC-aandelen winnen nadat bioscoopketen $325,5 miljoen ophaalt uit de aandelenverkoop

AMC-aandelen winnen nadat bioscoopketen $325,5 miljoen ophaalt uit de aandelenverkoop

News Team

De aandelen van AMC Entertainment Holdings (NYSE: AMC) stegen donderdag in de premarket-handel nadat de bioscoopketen aankondigde dat het ongeveer $325,5 miljoen aan nieuw eigen vermogen had verzameld door de verkoop van 40 miljoen aandelen.

AMC heeft geprobeerd zich te herstellen van een door pandemieën veroorzaakt tijdperk van locatiesluitingen en te maken te krijgen met hevige concurrentie van streamingdiensten voor het publiek. Het geldverliezende bedrijf heeft deze zomer echter een sterke verbetering in de box office-prestaties gekend dankzij de stijgende populariteit van de nieuwe titels ‘Barbie’ en ‘Oppenheimer’, terwijl de vraag naar verwachting nog een impuls zal krijgen door het debuut van de megapopulaire titels. concertfilm van entertainer Taylor Swift in oktober.

Hoewel de verwaterende impact van de fondsenwerving relatief impopulair was bij investeerders, zei het in Kansas gevestigde AMC dat deze stap het bedrijf zal helpen ‘te overleven en vervolgens te bloeien’ in een post-crisis-omgeving, door het op een ‘succesvol herstelglijpad’ te brengen.

AMC voegde eraan toe dat de aandelenverkoop, waarbij aandelen werden aangeboden tegen een gemiddelde prijs van 8,14 dollar per stuk, de kasreserves van het bedrijf “aanzienlijk vergroot”, de balans versterkt en “huidige liquiditeitsproblemen” aanpakt.

Het nieuwe kapitaal zal AMC ook helpen de recente tegenwind voor de filmindustrie te overwinnen, waaronder aanhoudende stakingen van schrijvers en acteurs, aldus de groep.

“Deze kapitaalinjectie geeft ons de flexibiliteit om ons te helpen bij het navigeren door de wateren die voor ons liggen en om de magie van films aan onze gasten te blijven bieden”, aldus CEO Adam Aron in een verklaring.

Source: https://buystocks.co.uk/news/amc-shares-gain-after-movie-theater-chain-raises-325-5-million-from-stock-sale/