Home » News » De futures stijgen dankzij de hoop op een rentepauze van de Fed; investeerders wachten op Arm-debuut

De futures stijgen dankzij de hoop op een rentepauze van de Fed; investeerders wachten op Arm-debuut

News Team

De futures op Wall Street stegen donderdag boven de verwachting dat de Federal Reserve de renteverhogingen in september zou kunnen onderbreken, terwijl beleggers wachtten op het beursdebuut van Arm Holdings nadat de beursgang de grootste sinds 2021 bleek te zijn.

De aandelen van Arm Holdings zullen hun langverwachte debuut maken op de Nasdaq nadat de chipontwerper woensdag een waardering van $54,5 miljard in zijn aanbod had genoteerd, geprijsd op $51 per aandeel.

Chipmakers waaronder Nvidia (NASDAQ: NVDA), Micron Technology (NASDAQ:MU) en Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) voegden vóór de bel tussen 0,7% en 1,2% toe.

Zowel de Nasdaq als de S&P 500 wonnen woensdag na cijfers waaruit bleek dat de jaarlijkse stijging van de kernconsumptieprijzen, exclusief volatiele items als voedsel en energie, de kleinste was in bijna twee jaar.

Stijgende olieprijzen zouden de inflatie echter op een hoog niveau kunnen houden, aldus analisten. Hogere benzineprijzen duwden de totale inflatie naar het hoogste niveau in veertien maanden, terwijl de hardnekkige groei van de prijzen voor diensten de vooruitzichten op een stijging in november levend hield.

“De Fed zou de energieprijzen kunnen aangrijpen als reden om tijdens de FOMC-vergadering van volgende week een relatief agressieve toon aan te slaan, omdat het erop lijkt dat de financiële omstandigheden relatief krap blijven om vooruitgang te blijven boeken op het gebied van de kerninflatie”, zegt Emin Hajiyev, senior econoom bij Insight. Investering.

“We zitten op of heel dicht bij de top van de wandelcyclus, maar zien een extra renteverhoging aan het einde van het jaar als een mogelijkheid.”

Handelaren zien volgens de CME FedWatch Tool een kans van 97% dat de Fed de rente in september zal handhaven en een waarschijnlijkheid van bijna 60% op een pauze in november.

Citigroup (NYSE:C) verwacht ook dat de Fed de rente in november met 25 basispunten zal verhogen, vergeleken met haar eerdere voorspelling van een renteverhoging in september.

Alle ogen zullen gericht zijn op de gegevens over de producentenprijzen en de detailhandelsverkopen voor augustus en de wekelijkse werkloosheidsaanvragen om 8.30 uur ET voor verdere aanwijzingen over het traject van de Amerikaanse rentetarieven, voorafgaand aan de beleidsvergadering van de Federal Reserve volgende week.

Grote groeiaandelen, waaronder Apple (NASDAQ: AAPL), Google (NASDAQ: GOOGL), Microsoft (NASDAQ: MSFT) en Amazon.com (NASDAQ: AMZN) stegen tussen 0,4% en 0,7%, terwijl de tweejarige Amerikaanse staatsobligaties rendement, dat het beste de kortetermijnrenteverwachtingen weerspiegelt, en handelt onder de grens van 5%.

Ondertussen verwachten beleggers grotendeels een nieuwe renteverhoging van de Europese Centrale Bank later op de dag, waardoor de rente naar een recordhoogte zal stijgen, te midden van een hardnekkige inflatie en een verslechterende economie.

Om 07:02 uur Nederlandse tijd stegen de Dow e-minis met 109 punten, of 0,32%, de S&P 500 e-minis met 19,5 punten, of 0,43%, en de Nasdaq 100 e-minis met 71,5 punten, of 0,46%.

Bij de individuele aandelenbewegingen daalde Vital Energy met 8,5% voordat het op de markt kwam, nadat het deals ter waarde van ongeveer $1,17 miljard had ondertekend om zijn areaal in het Permian Basin uit te breiden.

HP (NYSE:HPQ) daalde met 1,5% nadat Warren Buffett’s Berkshire Hathaway (LONDEN: BRK) ongeveer 5,5 miljoen aandelen van het bedrijf verkocht.

Visa (NYSE:V) daalde met 2,0% nadat de betalingsverwerkingsgigant zei dat het in gesprek was met Klasse B-aandeelhouders over een voorstel om hun aandelen om te zetten naar Klasse C of Klasse A.

Source: https://buystocks.co.uk/news/futures-climb-on-fed-rate-pause-hopes-investors-await-arm-debut/