Home » News » Amerikaanse aandelen dalen en vergroten de wekelijkse verliezen na gemengde winstrapporten.

Amerikaanse aandelen dalen en vergroten de wekelijkse verliezen na gemengde winstrapporten.

News Team

Amerikaanse aandelen daalden woensdag en vergrootte de verliezen voor de indexen deze week, nadat Wall Street een gemengde reeks winstrapporten beoordeelde tegen een achtergrond van zorgen over hoge rentetarieven.

De S&P 500 noteerde in de middaghandel 0,5% lager, na een verliesreeks van drie dagen. De Dow Jones Industrial Average daalde 138 punten, of 0,4% vanaf 12:26 uur Eastern Time, en de Nasdaq-composiet noteerde 0,7% lager.

United Airlines steeg met 12,7% na het rapporteren van sterkere resultaten voor het begin van het jaar dan analisten hadden verwacht, dankzij de sterke vraag van zakenvliegers. Het aantal reizigers daalde met 8,1% nadat de kwartaalresultaten van de verzekeraar achterbleven bij de verwachtingen. Het had te kampen met meer verliezen als gevolg van catastrofes.

De obligatiemarkt heeft de laatste tijd een groot deel van de acties van Wall Street gedicteerd, en de rente op staatsobligaties verlichtte daar de druk op de aandelenmarkt. Ze koelen af na scherpe recente stijgingen, veroorzaakt door traders die de hoop op verschillende renteverlagingen door de Federal Reserve dit jaar hadden opgegeven.

De rente op tienjarige staatsobligaties daalde van 4,67% eind dinsdag naar 4,62%. De tweejaarsrente, die nauwer aansluit bij de verwachtingen voor de Fed, daalde van 4,99% naar 4,94%.

De rente keerde terug naar het niveau van november, nadat topambtenaren van de Federal Reserve dinsdag suggereerden dat de centrale bank haar voornaamste rente wellicht een tijdje op het hoogste niveau sinds 2001 zou kunnen houden. Het wil meer vertrouwen krijgen dat de inflatie duurzaam richting de doelstelling van 2% gaat.

Hoge rentetarieven drukken de prijzen voor investeringen en verhogen het risico op een recessie, maar Fed-functionarissen maken zich zorgen nadat een reeks rapporten dit jaar heeft aangetoond dat de inflatie hoger blijft dan voorspeld.

Handelaren verwachten nu meestal slechts één of twee renteverlagingen van de Federal Reserve dit jaar, zo blijkt uit gegevens van CME Group. Dat is minder dan de voorspellingen voor zes of meer aan het begin van het jaar.

Omdat er op de korte termijn weinig hulp wordt verwacht van een renteverlaging, zullen bedrijven grotere winsten moeten boeken om hun grote koersstijgingen sinds de herfst te rechtvaardigen.

“Ik denk dat de markten wachten op bedrijfsnieuws om te beslissen waar ze naartoe gaan”, zegt JJ Kinahan, CEO van IG North America.

Omnicom Group steeg 1,2% nadat het voor het laatste kwartaal een sterkere winst rapporteerde dan analisten hadden verwacht. Het marketing- en communicatiebedrijf benadrukte groeitrends in de meeste markten over de hele wereld, buiten het Midden-Oosten en Afrika.

Eli Lilly hoopte op hogere winsten nadat het bemoedigende resultaten rapporteerde van een fase 3 klinische proef voor een behandeling voor sommige mensen met slaapapneu, een ademhalingsstoornis. Deze steeg met 0,6%.

Aan de verliezende kant van Wall Street stond JB Hunt Transport Services, dat zwakkere omzet en resultaten rapporteerde dan verwacht. Het werd gedeeltelijk getroffen door de concurrentie in het oostelijke deel van het land en door hogere lonen voor werknemers en andere kosten. Het daalde met 8,4%.

Op de buitenlandse aandelenmarkten steeg de Londense FTSE 100 met 0,5%, nadat uit een rapport bleek dat de Britse inflatie in maart naar het laagste niveau in twee en een half jaar was gedaald. Dat zou de weg kunnen vrijmaken voor een renteverlaging daar.

Andere indexen stegen in Europa, terwijl ze in Azië gemengd waren. De Japanse Nikkei 225 daalde met 1,3%, terwijl de aandelen in Shanghai met 2,1% stegen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-slip-to-deepen-weekly-losses-following-mixed-earnings-reports/