Home » News » Amerikaanse aandelenfutures stijgen langzaam naarmate de rentegedreven koers afneemt.

Amerikaanse aandelenfutures stijgen langzaam naarmate de rentegedreven koers afneemt.

News Team

De Amerikaanse aandelenindexfutures stegen dinsdag licht in de avondtransacties, nadat Wall Street zich leek te stabiliseren nadat de vrees voor een langere rente een reeks steile verliezen had veroorzaakt.

Maar de risicobereidheid bleef kwetsbaar, vooral omdat de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten aanhielden, terwijl topfunctionarissen van de Federal Reserve ook de vooruitzichten van de centrale bank op stabiele rentetarieven herhaalden.

S&P 500 Futures stegen 0,2% naar 5.103,0 punten, terwijl Nasdaq 100 Futures 0,2% stegen naar 17.924,50 punten om 19:37 ET (23:37 GMT). Dow Jones Futures steeg 0,2% naar 38.125,0 punten.

Wall St-klokken bleven dicht bij elkaar, nu Powell aangeeft dat er minder vertrouwen is om te bezuinigen

De Wall Street-indexen sloten dinsdag gemengd af, omdat enkele positieve winsten grotendeels teniet werden gedaan door het signaal van Fed-voorzitter Jerome Powell dat recente tekenen van aanhoudende inflatie de centrale bank minder vertrouwen gaven om de rente vroegtijdig te verlagen.

De opmerkingen van Powell kwamen na de hoger dan verwachte inflatie- en detailhandelsverkopen voor maart, die erop wezen dat de inflatie waarschijnlijk ruim boven het niveau zou blijven waar de Fed zich prettig bij voelde. Dit zorgde er ook voor dat traders de verwachtingen voor een renteverlaging in juni grotendeels inprijsden.

De S&P 500 daalde 0,2% naar 5.051,41 punten, terwijl de NASDAQ Composite 0,1% daalde en eindigde op 15.865,25 punten. De Dow Jones Industrial Average was de enige stijger onder zijn sectorgenoten en steeg met 0,2% naar 37.798,97 punten op kracht van UnitedHealth Group Incorporated (NYSE: UNH), nadat de verzekeraar sterke winsten over het eerste kwartaal boekte.

Wall Street leek zich ook te stabiliseren na een daling tussen 1,5% en 2,3% in de afgelopen vijf sessies, omdat beleggers door de verslechterende risicobereidheid de recente winsten vasthielden.

De markten werden opgeschrikt door een verergerende crisis in het Midden-Oosten, nadat Iran een drone- en raketaanval op Israël had gelanceerd, terwijl Israël nu een reactie voorbereidde.

Technische vooruitgang biedt enige ondersteuning

Winsten in grote technologieaandelen boden dinsdag enige steun aan Wall Street. Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT), het grootste aandeel op Wall Street, steeg 0,2% nadat het had aangekondigd $1,5 miljard te zullen investeren in AI-bedrijf G42 uit Abu Dhabi. Microsoft steeg ook 0,4% in de handel na sluitingstijd.

Het nieuws zorgde voor enige winst in andere AI-gekoppelde aandelen, waarbij marktlieveling NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) 0,6% steeg in de aftermarket-handel, na een winst van 1,6% tijdens de sessie.

Het winstseizoen gaat door

Enkele positieve winstrapporten over het eerste kwartaal hielpen ook het sentiment te ondersteunen. Morgan Stanley (NYSE: MS) steeg 0,2% in de aftermarket-handel na een sterker dan verwachte kwartaalwinst.

UnitedHealth steeg 0,2% na een stijging van 5,3% dankzij sterke winstcijfers.

Het resultatenseizoen zal woensdag worden voortgezet met de Nederlandse chipfabrikant ASML Holding (AS: ASML) NV (NASDAQ: ASML) en gezondheidszorggigant Abbott Laboratories (NYSE: ABT).

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-inch-higher-as-rate-driven-rout-eases/