Home » News » Amerikaanse aandelen noteren hoger; voorzichtigheid met betrekking tot belangrijke inflatiecijfers en winstcijfers.

Amerikaanse aandelen noteren hoger; voorzichtigheid met betrekking tot belangrijke inflatiecijfers en winstcijfers.

News Team

Amerikaanse aandelen gingen maandag hoger en herstelden zich na de uitverkoop van vorige week, waarbij beleggers zenuwachtig wachtten op de publicatie van de laatste inflatiecijfers en op de start van het winstseizoen voor het eerste kwartaal.

Om 09:35 ET (13:35 GMT) steeg de Dow Jones Industrial Average met 65 punten of 0,2%, de S&P 500 won 5 punten of 0,1% en NASDAQ Composite steeg 30 punten of 0,2%.

Wall Street is de nieuwe week positief begonnen en zette de winst van vrijdag voort, die volgde op een sterker dan verwachte publicatie van de niet-agrarische loonlijsten, en herstelde zich toen de week als geheel scherpe verliezen kende, omdat investeerders de verwachtingen dat de Federal Reserve de rente zal verlagen drastisch hebben teruggeschroefd. tarieven vanaf juni.

De CPI van maart dreigt groot te worden

De focus ligt nu volledig op de consumentenprijsindexgegevens voor maart, die woensdag verschijnen. Er wordt verwacht dat de kerninflatie enige afkoeling zal laten zien, waardoor de volatiele voedsel- en brandstofkosten worden geëlimineerd, maar het verwachte jaarcijfer van 3,7%, vergeleken met 3,8% de maand ervoor, zal waarschijnlijk nog steeds ruim boven de 2% van de Federal Reserve blijven. jaarlijkse doelstelling.

Deze lezing komt ook na herhaalde waarschuwingen van Fed-functionarissen dat de aanhoudende inflatie de rentetarieven begin 2024 zal vertragen.

De notulen van de bijeenkomst van de Fed in maart verschijnen woensdag en zullen naar verwachting ook meer aanwijzingen geven over mogelijke renteverlagingen.

De havikachtige opmerkingen van Fed-functionarissen, evenals het roodgloeiende loonlijstcijfer van vrijdag, hebben ertoe geleid dat traders hun verwachtingen voor een renteverlaging in juni hebben verlaagd. Handelaren zien nu een kans van grofweg 51% op een verlaging van 25 basispunten in juni, volgens de CME Fedwatch-tool.

De eerste kwartaalcijfers beginnen, de bankresultaten zijn binnen handbereik

Deze week begint ook het winstseizoen voor het eerste kwartaal, dat bewijs zal leveren om te peilen of grote Amerikaanse aandelen een recente stijging van de waarderingen kunnen rechtvaardigen. De Wall Street-indexen noteerden tot dusver in 2024 allemaal zo’n 10% hoger en stonden dicht bij recordhoogtes.

De grote Amerikaanse kredietverstrekkers JPMorgan Chase (NYSE:JPM), Citigroup (NYSE:C) en Wells Fargo (NYSE:WFC) zullen vrijdag hun winstcijfers bekendmaken.

Delta Air Lines (NYSE:DAL) en topvermogensbeheerder BlackRock (NYSE:BLK) zullen gedurende de week ook driemaandelijkse updates verstrekken.

Elders daalden de aandelen van Boeing met 0,5% nadat een motorkap van een vliegtuig van Southwest Airlines (NYSE:LUV) – een Boeing 737-800 – eraf viel tijdens het opstijgen in Denver en de vleugelklep raakte, wat bijdroeg aan de recente storingsproblemen van de vliegtuigfabrikant.

Ruwe olie daalt naarmate de spanningen in het Midden-Oosten afnemen

De olieprijzen daalden maandag vanwege het toegenomen vertrouwen in een mogelijk staakt-het-vuren in het Israëlisch-Hamas-conflict, waardoor de zorgen over verstoring van de aanvoer vanuit het olierijke Midden-Oosten afnemen.

Om 09:35 ET werden de Amerikaanse futures op ruwe olie 0,1% lager verhandeld op $86,82 per vat, terwijl het Brent-contract met 0,% daalde naar $90,89 per vat.

Teams van Israël en Hamas ontmoetten elkaar in Egypte voor hernieuwde gesprekken over een staakt-het-vuren, slechts enkele dagen voor de Eid-vakantie deze week, terwijl Israël enkele troepen uit het zuiden van Gaza terugtrok.

Deze stappen hebben geresulteerd in een vermindering van de spanningen in de regio, en volgen op de Amerikaanse oproep aan Israël om zijn offensief tegen Gaza vanwege mensenrechtenschendingen af te zwakken.

De olieprijzen waren vorige week gestegen naar het hoogste niveau in vijf maanden, vanwege de verwachtingen van een krappere olieaanvoer.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-edge-higher-caution-of-key-inflation-release-earnings/