Home » News » Hete Amerikaanse banencijfers temperen de renteverlagingen van de Fed in juni.

Hete Amerikaanse banencijfers temperen de renteverlagingen van de Fed in juni.

News Team

De aandelenmarkten op Wall Street stegen vrijdag nadat de rente op de dollar en obligaties steeg nadat opnieuw een explosief banenrapport in de VS suggereerde dat de Federal Reserve de renteverlaging zou kunnen uitstellen in afwachting van verdere inflatiecijfers.

De goudprijs bereikte recordhoogtes en de Mexicaanse peso, die doorgaans profiteert van de sterke Amerikaanse consumentenvraag, is het meest in waarde gestegen sinds eind 2015.

Amerikaanse werkgevers hebben in maart veel meer werknemers aangenomen dan verwacht en hebben de lonen gestaag verhoogd, aldus het ministerie van Arbeid. Uit het rapport blijkt dat de Amerikaanse economie haar mondiale collega’s overtreft.

Anthony Saglimbene, hoofdmarktstrateeg bij Ameriprise Financial in Troy, Michigan, zei dat beleggers opnieuw beoordelen of de Fed de rente in 2024 drie keer zal verlagen.

“Het kunnen er twee zijn, het is nog te vroeg om dat te zeggen”, zei hij. “Als de economie het grootste deel van dit jaar draait zoals ze nu draait, dan is het waarschijnlijk dat de Fed dit jaar de rente niet verlaagt.”

De verwachtingen voor renteverlagingen vanaf juni namen af, evenals de algehele omvang van de renteverlagingen tegen het einde van het jaar.

Gegevens waaruit bleek dat de Amerikaanse dienstensector afkoelde en opmerkingen deze week van Fed-voorzitter Jerome Powell hadden de opvatting versterkt dat renteverlagingen waarschijnlijk ergens in 2024 zouden beginnen. Maar donderdag zei Fed-president van Minneapolis, Neel Kashkari, dat renteverlagingen hiervoor misschien niet nodig zijn. jaar.

De jaar-op-jaar verandering in het gemiddelde uurloon is afgekoeld en zal het vertrouwen herstellen dat de loonstijgingen normaliseren, zegt Dec Mullarkey, directeur investeringsstrategie en activaspreiding bij SLC Management in Boston.

“Op dit moment geeft dit de Fed meer reden om geduldig te blijven en verandert de kans op renteverlagingen dit jaar enigszins van drie naar twee”, zei hij.

Uit enquêtes bij kleine bedrijven blijkt dat de vraag naar werknemers afneemt en dat de lonen net boven de inflatiedoelstelling van de Fed van 2% liggen, zegt Roosevelt Bowman, senior investeringsstrateeg bij Bernstein Private Wealth Management in New York.

“De intenties om personeel aan te nemen en de gematigde loongroei zijn bemoedigend voor de Fed en zeggen: ‘Hé, we voegen banen toe zonder noodzakelijkerwijs inflatiedruk toe te voegen’.”

De consumentenprijsindex (CPI) van volgende week, die naar verwachting zal laten zien dat de kerninflatie in maart zal vertragen van 3,8% in maart naar 3,7%, zal waarschijnlijk het beleid van de Fed op de korte termijn bepalen.

MSCI’s graadmeter voor de mondiale aandelenprestaties steeg met 0,32%, onder druk van verliezen in Europa, waar de panregionale STOXX 600-index met 0,84% daalde. Maar Wall Street herstelde zich, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,77% steeg, de S&P 500 0,96% en de Nasdaq Composite 1,09%.

Het rendement op tienjarige staatsobligaties steeg met 7,5 basispunten naar 4,384%, terwijl de dollarindex, een maatstaf voor de Amerikaanse munt ten opzichte van zes grote soortgelijke valuta, met 0,07% steeg.

Spotgoud bereikte een recordhoogte van $2.330,06 per ounce, terwijl Amerikaanse goudfutures 1,6% hoger sloten op $2.345,4.

De olieprijzen stegen, op koers voor een tweede wekelijkse winst, ondersteund door geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, zorgen over een krapper aanbod en verwachtingen over de groei van de vraag.

Amerikaanse futures op ruwe olie stegen met 32 cent naar $86,91 per vat, terwijl Brent met 52 cent steeg naar $91,17 per vat.

Eerder in Azië daalde MSCI’s breedste index van aandelen uit de regio Azië-Pacific buiten Japan met 0,45%.

Een vakantie in China zorgde ook voor een dunnere handel.

De Nikkei in Tokio daalde met 2%, deels onder druk van een sterkere yen, dankzij het vooruitzicht op verdere renteverhogingen daar en meer kaakpijn van Japanse functionarissen. [.T]

De Hang Seng-index in Hongkong was weinig veranderd.

Source: https://buystocks.co.uk/news/hot-u-s-jobs-data-tempers-june-fed-rate-cut-bets/