Home » News » Amerikaanse aandelen sloten lager, Dow breidt verliezen uit naar vierde dag.

Amerikaanse aandelen sloten lager, Dow breidt verliezen uit naar vierde dag.

News Team

De Amerikaanse aandelenmarkt sloot de sessie op donderdag 4 april 2024 diep in negatief terrein af, toen de piek in de prijs van ruwe olie en de vrees dat de Federal Reserve renteverlagingen zou kunnen afhouden, over de hele linie een uitverkoop veroorzaakte, met aandelen in informatietechnologie, communicatie diensten en financiële dienstverlening leiden tot dalingen.

Bij het sluiten van de bel daalde de Dow Jones Industrial Average-index 530,16 punten, of 1,35%, naar 38.596,98, wat de vierde opeenvolgende sessie van verliezen registreerde. De S&P500-index kelderde 64,28 punten, of 1,23%, naar 5.147,21. De technologiezware Nasdaq Composite-index daalde met 228,38 punten, of 1,4%, naar 16.049,08.

Alle elf grote sectoren van de S&P 500 gingen achteruit, waarbij de informatietechnologiesector de meeste verliezen leed, met een daling van 1,72%, gevolgd door de gezondheidszorg (een daling van 1,4%), communicatiediensten (een daling van 1,39%), de financiële sector (een daling van 1,17%) en de duurzame consumptiegoederen (een daling van 1,4%). daalde met 1,16%) sectoren.

Wall Street kreeg aan het eind van de middag te maken met een sterke uitverkoopdruk als gevolg van een aanhoudende stijging van de prijzen voor ruwe olie, wat de bezorgdheid deed rijzen dat hogere energieprijzen de inflatie hoog zullen houden en de Federal Reserve ervan zullen overtuigen de rente niet te verlagen.

Donderdag steeg het West Texas Intermediate contract voor levering in mei met $1,16, of 1,36%, om uit te komen op $86,59 per vat. Het Brent-contract voor levering in juni steeg met $1,30, of 1,45%, naar $90,65 per vat. Het was voor beide de hoogste schikking sinds 20 oktober.

Ambtenaren van de Federal Reserve waren voorzichtig in hun commentaar op de vooruitzichten voor renteverlagingen. Onder de opmerkingen van Fed-functionarissen zei Neel Kashkari, voorzitter van de Fed Bank van Minneapolis, donderdag dat hij tijdens de bijeenkomst van de Amerikaanse centrale bank vorige maand twee renteverlagingen voor dit jaar had gepland, maar dat als de inflatie blijft stagneren, dit jaar misschien geen enkele nodig zal zijn. Ook Thomas Barkin, president van de Richmond Fed, zei donderdag dat de Amerikaanse centrale bank “tijd heeft om de wolken over de inflatie op te trekken” voordat ze begint met het verlagen van de rente. Fed-voorzitter Jerome Powell beweerde woensdag dat hoewel er nog steeds ruimte is voor renteverlagingen dit jaar, beleidsmakers meer bewijs nodig zullen hebben dat de inflatie richting de 2%-richtlijn van de centrale bank beweegt voordat de rente kan dalen.

Het ministerie van Arbeid heeft donderdag een eerste rapport over de werkloosheidsaanvragen vrijgegeven, waaruit blijkt dat het aantal is gestegen naar 221.000, een stijging van 9.000 ten opzichte van het herziene niveau van de week ervoor, van 212.000. Het aantal werkloosheidsaanvragen bereikte het hoogste niveau sinds 225.000 in de week die eindigde op 27 januari.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-closed-lower-dow-extends-losses-to-fourth-day/