Home » News » Nvidia en Alphabet leiden de stijging van de marktkapitalisatie in maart.

Nvidia en Alphabet leiden de stijging van de marktkapitalisatie in maart.

News Team

Nvidia Corp en Alphabet Inc. zagen in maart de grootste sprong in hun marktkapitalisatie, gedreven door het enthousiasme en de verwachting van kunstmatige intelligentie (AI) voor nieuwe producten en uitbreidingsplannen.

De marktkapitalisatie van Nvidia steeg eind maart naar $2,25 biljoen, een stijging van 14% ten opzichte van februari, terwijl die van Alphabet met 9% steeg naar $1,8 biljoen.

De aandelen van Nvidia kenden vorige maand een stijging toen het bedrijf aankondigde dat zijn nieuwste vlaggenschip AI-processor later dit jaar op de markt zal komen, terwijl de aandelen van Alphabet een stijging kregen door berichten over Apple’s interesse in de integratie van Google’s Gemini AI-engine in de iPhone.

Het AI-gedreven marktoptimisme gaf ook Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) een boost. De marktkapitalisatie van TSMC steeg met ongeveer 12% naar $632,5 miljard.

Omgekeerd werd Tesla Inc geconfronteerd met de grootste daling van de marktkapitalisatie: met ongeveer 13% tot $559,8 miljard, als gevolg van bezorgdheid over de vraag, toenemende concurrentie en kritiek op het beloningspakket van CEO Elon Musk van $56 miljard.

Apple inc . kende een daling, waarbij de marktkapitalisatie met 5,1% daalde tot 2,65 biljoen dollar, te midden van vertragende iPhone-verkopen en een recente boete van 2 miljard dollar van Europese toezichthouders wegens overtredingen van de antitrustwetgeving.

Over het geheel genomen hebben grote technologiebedrijven dit jaar aanzienlijke marktwinsten geboekt. Tot nu toe zijn de marktkapitalisaties van Nvidia, Meta Platforms en TSMC in 2024 met respectievelijk 81,8%, 42% en 26% gestegen.

“Voor beleggers met een buitensporige blootstelling aan grote technologienamen en die willen diversifiëren buiten de sector, zien we kansen in Amerikaanse small-caps en geselecteerde Europese small- en mid-capaandelen”, aldus Mark Haefele, Chief Investment Officer bij UBS Global. Vermogensbeheer.

“Wij denken dat hun prestaties die van hun sectorgenoten met grote kapitalisaties zouden moeten benaderen in een ondersteunende macro-omgeving, en wij zien waarde in het toevoegen ervan aan portefeuilles.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-alphabet-lead-market-cap-surge-in-march/