Home » News » Amerikaanse aandelen stijgen naarmate cijfers en winsten het sentiment stimuleren: markten sluiten zich aan

Amerikaanse aandelen stijgen naarmate cijfers en winsten het sentiment stimuleren: markten sluiten zich aan

News Team

De S&P 500 werd gestimuleerd door vooruitgang in Nvidia Corp. (NASDAQ: NVDA) en Microsoft Corp. (NASDAQ: MSFT). De Nasdaq 100 steeg ruim 1%. De aandelen van Netflix Inc. (NASDAQ: NFLX) stegen enorm nadat het aantal abonnees de verwachtingen overtrof. De Amerikaanse 10-jaarsrente schommelde rond de 4,15%. De Bloomberg Dollar Spot-index daalde.

Amerikaanse gegevens waaruit blijkt dat de Amerikaanse bedrijfsactiviteit in januari het meest is gegroeid in zeven maanden, zijn positief voor aandelen, aldus Neil Dutta van Renaissance Macro.

“De groei is gestegen en de inflatie is gedaald. De eerste stelt een plafond aan het aantal bezuinigingen dat de Federal Reserve zal doorvoeren, terwijl de laatste betekent dat de Fed uiteindelijk alsnog zal bezuinigen”, zei hij. “Zeer goed scenario voor de aandelenmarkten.”

Nu de winsten van Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA) en International Business Machines Corp. later op de dag bekend worden gemaakt, blijft de schijnwerpers gericht op de technologiesector. Nog breder gezien blijkt uit het Amerikaanse winstseizoen tot nu toe dat bedrijven goed omgaan met hogere rentetarieven.

Tom Lee van Fundstrat Global Advisors LLC verwacht dat een rally uiteindelijk verder zal reiken dan alleen de hoogvliegende technologieaandelen van vorig jaar.

“Nu de Fed toekomstige bezuinigingen signaleert, is de 5% die op de geldmarkt wordt verdiend slechts kort houdbaar”, schreef hij in een brief aan zijn klanten. “We zien dus dat de 5,5 biljoen dollar aan geldmarkten naar aandelen verschuift – uiteraard niet het volledige saldo. Maar elke stap zou positief zijn voor de aandelen en voor het vergroten van de marktbreedte.”

Lees: Hedgefondssterren die China verkeerd hebben behandeld, betalen een hoge prijs

Ondertussen hield de Bank of Canada, zoals verwacht, haar belangrijkste rentetarief op 5% en gaf aan dat ze klaar is met de renteverhoging. Deze week staat ook de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank op donderdag op het programma.

De rente op obligaties uit de eurozone daalde eerder nadat uit gegevens bleek dat de bedrijfsactiviteit in januari voor de achtste maand kromp. Handelaren prijzen nu voor het einde van het jaar 136 basispunten aan renteverlagingen in, acht basispunten meer dan dinsdag.

Elders kregen de prijzen voor industriële metalen een impuls nadat China plannen had gesignaleerd om zijn economie te stimuleren door de reserveverplichtingen voor banken te verlagen. Deze stap zou de Chinese banken in staat moeten stellen de kredietverlening en de aankoop van staatsobligaties op te voeren. Het nieuws ondersteunde ook Brent-olie rond de $80 per vat.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-climb-as-data-earnings-buoy-sentiment-markets-wrap/