Home » News » Amerikaanse AANDELEN-Wall St-futures gaan lager terwijl beleggers wachten op cijfers en beleidsaanwijzingen

Amerikaanse AANDELEN-Wall St-futures gaan lager terwijl beleggers wachten op cijfers en beleidsaanwijzingen

News Team

De Amerikaanse aandelenindexfutures daalden maandag, vooruitlopend op een belangrijke inflatiemeting en commentaar van beleidsmakers van de Federal Reserve later in de week, terwijl retailers in focus waren toen het winkelen voor de feestdagen op stoom kwam met Cyber Monday-deals.

Wall Street sloot de Thanksgiving-week positief af, waarbij de belangrijkste indices hun vierde week op rij winst boekten dankzij het groeiende optimisme dat de Federal Reserve waarschijnlijk klaar was met het verhogen van de rente.

Om 05:39 uur ET stonden de Dow e-minis met 48 punten (0,14%) in de min, de S&P 500 e-minis met 7 punten (0,15%) en de Nasdaq 100 e-minis met 23,75 punten (0,15%).

Uit gegevens bleek dat de winsten van de Chinese industriële bedrijven in een langzamer tempo groeiden, wat erop wijst dat er meer beleidsondersteunende maatregelen nodig zijn om de groei van de op één na grootste economie ter wereld te helpen ondersteunen.

In de VS zullen beleggers woensdag uitkijken naar het ‘Beige Book’, het compendium van de Fed met rapporten over de economie. De indexgegevens van de persoonlijke consumptieve bestedingen voor oktober – de favoriete inflatiemeter van de Fed – zullen naar verwachting donderdag worden vrijgegeven.

Hoewel traders de kansen op een pauze in de renteverhogingen in december hebben ingeprijsd, zien ze volgens de CME FedWatch Tool een kans van bijna 50% op minstens één renteverlaging met 25 basispunten in mei 2024.

“Meestal heb je na Thanksgiving de neiging om wat winst te nemen omdat de volumes laag zijn”, zegt Axel Rudolph, senior marktanalist bij IG Group.

“Maar tot het einde van het jaar hebben we, vanuit seizoensoogpunt, doorgaans een behoorlijk bullish bias op de aandelenmarkten.”

Een herstel van de aandelen in november heeft de S&P 500 binnen 1% gebracht van het hoogste intraday-niveau dit jaar.

Retailers waren ook op de radar na Black Friday en nu Cyber Monday van start gaat, wordt verwacht dat consumenten tot een recordbedrag van $12 miljard zullen kopen.

De aandelen van Amazon.com (NASDAQ: AMZN) en Walmart stegen vóór de bel met respectievelijk 0,3% en 0,1%.

Naast andere aandelen voegde Crown Castle International 3,8% toe, omdat Elliott Investment Management, een grote aandeelhouder van de eigenaar van de draadloze toren, van plan was om veranderingen door te voeren om de aandelenkoers te verhogen, vertelden twee bronnen die bekend waren met de zaak aan Reuters.

GE HealthCare verloor 2,7% nadat UBS de fabrikant van medische hulpmiddelen had verlaagd van ‘neutraal’ naar ‘verkopen’.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-wall-st-futures-edge-lower-as-investor-await-data-policy-cues/