Home » News » De Hang Seng-index lijdt wekelijks verlies doordat technologieaandelen slepen

De Hang Seng-index lijdt wekelijks verlies doordat technologieaandelen slepen

News Team

Na de Amerikaanse vakantieperiode kreeg de aandelenmarkt van Hongkong te maken met een neergang, waarbij de Hang Seng Index wekelijks een aanzienlijk verlies leed. De index daalde met 1,5% en sloot op 17.634,92, waarmee de winst van de week werd teruggebracht tot een bescheiden 1,2%. Dit werd veroorzaakt door een terugval in technologieaandelen, waarbij de Tech Index zelf met 1,6% daalde. De Shanghai Composite Index kende een bescheidener daling van 0,4%.

Grote financiële en technologiebedrijven behoorden tot de getroffenen. De aandelen HSBC (LON: HSBA) Holdings (NYSE: HSBC) daalden met 1,5%, AIA Group (OTC: AAGIY) en Construction Bank of China daalden beide met 1,1%, en China Merchants Bank daalde met 0,8%. In de technologiesector trok Xiaomi (OTC: XIACF) zich met 2% terug, en NetEase (NASDAQ: NTES) daalde met 3,4%. Baidu (NASDAQ: BIDU), JD (NASDAQ: JD.com verloren elk 1% van hun waarde, en Alibaba (NYSE: BABA) Group daalde naar HK$76,50, terwijl Tencent (HK:0700) daalde naar HK$323,80 te midden van onvervulde bedrijfsresultaten. winstverwachtingen.

Ondanks de algemene neerwaartse trend bleven de aandelen van de Industrial and Commercial Bank of China stabiel, net als die van Trip.com. De zorgen van beleggers in de aanloop naar de winstrapporten van volgende week kwamen tot uiting in een daling van de aandelenkoers van BYD (SZ: 002594) met 2,2% en van Meituan met 2,3%. Chow Tai Fook daalde verder met 9% en sloot op HK$10,98 na geruchten over familieopvolgingskwesties en inkomsten die niet voldeden aan de marktverwachtingen.

New World Development zag de aandelenkoers ook licht dalen tot HK$ 13,24 na de handel zonder recht op een speciaal dividend, waardoor de prijs eerder was opgeblazen.

Ondanks deze verliezen slaagde de Hang Seng Index erin de algemene wekelijkse winst vast te houden, deels dankzij het handelsoptimisme aan het begin van de week, aangewakkerd door de afnemende geopolitieke spanningen tussen de VS en China, samen met steunmaatregelen van de autoriteiten op het Chinese vasteland voor de Chinese huizensector.

Het marktonrust werd verder verergerd door de minder dan verwachte kwartaalresultaten van belangrijke sectoren. In totaal hebben 31 van de 80 indexonderdelen hun resultaten over het septemberkwartaal gepubliceerd, waaruit een gemiddelde groei op jaarbasis van slechts 6,5% blijkt, waarbij de gerapporteerde winsten met een onverwachte marge van -7,2% achterblijven. Belangrijke sectoren zoals de materiaalproductie, de technologie en het bankwezen behoorden tot de zwaarst getroffen sectoren.

Source: https://buystocks.co.uk/news/hang-seng-index-suffers-weekly-loss-as-tech-stocks-drag/