Home » News » Amerikaanse aandelenfutures stijgen licht, Netflix stijgt door sterke winsten.

Amerikaanse aandelenfutures stijgen licht, Netflix stijgt door sterke winsten.

18 October 2024 Door News Team

Amerikaanse aandelenindexfutures stegen donderdagavond licht, waarbij streaminggigant Netflix fors steeg nadat het bedrijf in het kwartaal van september hogere winsten dan verwacht rapporteerde.

De bredere marktwinsten waren ook gericht op technologieaandelen, waarbij chipfabrikanten optimistisch waren na positieve winsten van de toonaangevende speler in de sector, TSMC (NYSE: TSM).

Futures stabiliseerden na een licht positieve sessie op Wall Street, aangezien sterkere dan verwachte detailhandelsverkopen de inflatieverwachtingen verder ondersteunden. Maar technologie was een lichtpuntje.

S&P 500 Futures stegen met 0,1% tot 5.891,75 punten, terwijl Nasdaq 100 Futures met 0,2% steeg tot 20.404,25 punten om 19:17 ET (23:17 GMT). Dow Jones Futures stabiliseerde op 43.514,0 punten.

Netflix stijgt na beter derde kwartaal, technologieaandelen positief.

De aandelen van Netflix Inc (NASDAQ: NFLX) stegen donderdag met 4,9% in de aftermarkethandel, nadat de streaminggigant een sterkere winst dan verwacht over het derde kwartaal rapporteerde en ook een optimistische prognose gaf voor het lopende kwartaal.

Het bedrijf kreeg er meer abonnees bij dan verwacht, aangezien meer mensen zich aanmeldden voor de op advertenties gebaseerde abonnementen van Netflix.

De winst zette een positieve toon voor de komende prints van verschillende grote technologiebedrijven in de komende week. Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG) zal naar verwachting volgende week dinsdag rapporteren, terwijl Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) en Amazon.com Inc (NASDAQ: AMZN) later in de week verschijnen.

Sentiment richting tech-aandelen, met name chipmakers, werd gesteund door sterke winsten en begeleiding van Taiwan’s TSMC. Het aandeel daalde licht in avonddeals na een stijging van bijna 10% tijdens de sessie.

TSMC gaf aan dat een kunstmatige intelligentie-gedreven hausse grotendeels in het spel bleef, wat investeerders hielp om voorbij de zwakke richtlijnen van halfgeleiderapparatuurmaker ASML (AS: ASML) (NASDAQ: ASML) eerder deze week te kijken. Beide bedrijven worden beschouwd als voorlopers voor chipmaking.

De lieveling van de beurs, NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA), stabiliseerde in de avondhandel nadat deze tijdens de sessie kortstondig een recordhoogte had bereikt.

Wall Street licht positief na sterke detailhandelsverkopen.

De Wall Street-indexen boekten donderdag enige winst, nadat de beter dan verwachte detailhandelsverkopen wezen op aanhoudende veerkracht van de economie.

De lezing versterkte echter ook het idee dat de kracht van de Amerikaanse economie minder monetaire versoepeling van de Federal Reserve noodzakelijk zal maken. Handelaren hielden grotendeels vast aan hun weddenschappen op een verlaging van 25 basispunten in november.

De S&P 500 sloot vlak op 5.841,47 punten, terwijl de NASDAQ Composite stabiel bleef op 18.373,54 punten. De Dow Jones Industrial Average steeg met 0,4% naar een record slothoogte van 43.239,05 punten.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-edge-higher-netflix-surges-on-strong-earnings/