Home » News » Amerikaanse aandelenfutures stijgen nu de verliezen bij Nvidia afnemen; PCE-inflatie verwacht.

Amerikaanse aandelenfutures stijgen nu de verliezen bij Nvidia afnemen; PCE-inflatie verwacht.

News Team

Amerikaanse aandelenindexfutures stegen donderdagavond, nadat de daling in technologieaandelen afnam nadat de winstcijfers van Nvidia Corp. aantoonden dat de vraag naar door kunstmatige intelligentie aangewakkerde producten nog steeds actueel is.

Optimisme over renteverlagingen hield Wall Street ook dicht bij recordhoogtes. De aandacht ging daarbij vooral uit naar de aankomende PCE-prijsindexcijfers, de favoriete inflatiemaatstaf van de Federal Reserve, die later op de dag werden gepubliceerd.

S&P 500 Futures stegen met 0,1% tot 5.614,150 punten, terwijl Nasdaq 100 Futures met 0,2% steeg tot 19.425,50 punten om 20:01 ET (00:01 GMT). Dow Jones Futures stabiliseerden op 41.435,0 punten.

PCE-gegevens worden verwacht voor meer signalen voor renteverlaging

Vrijdag ligt de focus vooral op de PCE-prijsindexgegevens voor juli.

De verwachting is dat de inflatie licht is gestegen ten opzichte van de voorgaande maand, terwijl de inflatie naar verwachting ruim boven de jaarlijkse doelstelling van 2% van de Federal Reserve zal blijven.

Markten prijzen nog steeds een renteverlaging in september in, na een reeks dovish signalen van Fed-functionarissen. Maar elk teken van aanhoudende inflatie zou deze trend kunnen veranderen.

Tekenen van een toename van de inflatie kunnen de verwachtingen doen verschuiven naar een kleinere verlaging van 25 basispunten in de komende maand. Handelaren prijzen een kans van 68% in voor een verlaging van 25 bps en een kans van 32% voor een verlaging van 50 bps, zo liet CME Fedwatch zien.

Bruto binnenlands product-gegevens die donderdag werden vrijgegeven, lieten zien dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal meer groeide dan aanvankelijk werd geschat. Andere gegevens lieten een iets grotere daling zien in werkloosheidsclaims dan verwacht.

Tekenen van veerkracht in de Amerikaanse economie geven de Fed minder impuls om de rentetarieven scherp te verlagen. Maar deze trend versterkte ook de verwachtingen dat de economie op weg was naar een zachte landing, wat stromen naar economisch gevoeligere aandelensectoren aanwakkerde.

Nvidia stijgt in aftermarkethandel, bredere tech-rout neemt af

De lieveling van de beurs, NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA), steeg ongeveer 1% in de handel na sluitingstijd, nadat het bedrijf donderdag een daling van 5% had laten zien.

De omzet- en brutomargevooruitzichten van het bedrijf stelden sommige investeerders teleur die een sterkere groei verwachtten. Maar analisten hielden grotendeels vast aan hun optimistische vooruitzichten voor het aandeel, nadat het bedrijf de verwachtingen overtrof met zijn kwartaalwinsten.

Een rout in technologieaandelen nam ook af op donderdag, aangezien Nvidia’s winsten lieten zien dat de door AI aangestuurde vraag in het spel bleef. Technologieaandelen waren gedaald in de aanloop naar de winsten, en kwamen ook onder druk te staan van investeerders die zich richtten op economisch gevoeligere sectoren.

Wall Street-indexen waren gemengd. De Dow Jones Industrial Average steeg donderdag met 0,6% naar een recordhoogte van 41.335,05 punten, terwijl verliezen bij Nvidia de NASDAQ Composite met 0,2% omlaag trokken naar 17.516,43 punten, terwijl de S&P 500 vlak eindigde op 5.592,0 punten.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-rise-as-nvidia-losses-ease-pce-inflation-awaited/